Roeselare ontvangt Thuisgezichten tijdens ‘Shoppingweekend van de Klant’ en is eerste gaststad voor de ‘Week van de Belgische Mode’

 Marleen Merckx is een van de Thuisgezichten die tijdens het Shoppingweekend van de Klant naar Roeselare komt.
Joost De Bock Marleen Merckx is een van de Thuisgezichten die tijdens het Shoppingweekend van de Klant naar Roeselare komt.
Stad Roeselare, Unizo Roeselare en de vzw Shopping en Centrum Roeselare leggen samen met de handelaars de komende weken de shoppers in de watten. Tijdens het Shoppingweekend van de Klant op 5 en 6 oktober kun je kennismaken met verschillende acteurs uit de populaire één-soap Thuis en van 14 tot 20 oktober is Roeselare de eerste gaststad voor de Week van de Belgische Mode.

“Er is altijd wel iets te beleven in Roeselare. Bij ons is het altijd weekend van de klant”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V) De komende weken bruist het handelscentrum alvast. Op 5 en 6 oktober vindt het Shoppingweekend van de Klant plaats. “Die dagen worden de klanten koninklijk bediend, want wat je geeft aan je klanten krijg je dubbel terug”, meent Dorien Naert van de vzw Shopping en Centrum Roeselare. “Alle winkels zijn open op zaterdag en 95 procent opent ook op zondag de deuren. De handelaars verwennen de klanten met kortingen, een glaasje of een hapje, leuke attenties,… Ook Lokaalmarkt doet mee en trekt het weekend al op vrijdag op gang. Dankzij een samenwerking met Unizo mogen we bovendien op zaterdag enkele acteurs uit de populaire één-soap Thuis verwelkomen.”

Ontmoet sterren van Thuis

“Specifiek gaat het om Marleen Merckx, beter gekend als Simonneke, Leah Thys of Marianne in de serie en agent Tim of Jeroen Lenaerts”, weet voorzitter Bernhard Demuynck van Unizo Roeselare. “In de voormiddag gaan we met de acteurs op pad in de deelgemeenten en doen we Spar Express en Slagerij Koen en Veerle op de Zilverberg, het West-Vlaams Tegelhuis en Bakkerij Geldhof in Rumbeke en Versmarkt Kleine Bassin aan. In de namiddag zijn de acteurs te vinden in het centrum bij onder andere Gery Weber en Italian Fashion.” Het Shoppingweekend van de Klant wordt ook opgefleurd door muzikale animatie in het centrum.

Tiany Kiriloff is het gezicht van de eerste Week van de Belgische Mode.
Valeriya Maltsava Tiany Kiriloff is het gezicht van de eerste Week van de Belgische Mode.

Belgische mode

Van 14 tot 20 oktober organiseert de Mode Unie samen met Creamoda de eerste Week van de Belgische Mode. Hiermee willen ze de Belgische mode, de merken en hun winkeliers in de kijker te zetten en de consument bewust maken van de voordelen van het kopen van Belgische mode in een lokale modewinkel. Gezicht is Tiany Kiriloff en Roeselare is uitverkoren om de eerste gaststad te zijn. “Zestig handelszaken nemen deel”, weet Dorien Naert. “Het gaat om handelaars die Belgische mode in de winkelrekken hebben en die van plan zijn die week iets speciaals te doen.” 

“De deelnemers zullen herkenbaar zijn aan de Belgische driekleur in hun etalage, een raamsticker en affiche”, vult centrummanager Alex Leupe aan. “Als extraatje zullen er op zaterdag ook gedichten rond mode in de stad worden voorgedragen en is er een vleugje klassieke muziek.” Meer info op www.shoppingroeselare.be.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • delfine priem

    Met al die leegstand in de winkelstraat...dat zal wat geven! Kristje....zou je dat geld niet beter gebruiken voor je '100' km nieuwe fietspaden? Of voetpaden waar je je benen niet op breekt?