Roeselare gaat weer op zoek naar Junior Stadsdichter

De aftrap voor de nieuwe verkiezing van de jonge stadsdichter werd gegeven in basisschool De Bever.
Joke Couvreur De aftrap voor de nieuwe verkiezing van de jonge stadsdichter werd gegeven in basisschool De Bever.
Voor het vierde jaar op rij gaat Roeselare op zoek naar een Junior Stadsdichter, een wedstrijd waarmee jongeren hun talent kunnen laten zien. 

25 klassen hebben zich ingeschreven. De leerlingen worden voorbereid via workshops door leerkrachten van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten. Zo trok Karolien Verscheure woensdagochtend naar De Bever in Beveren om de klas van juf Louise Vandoorne aan het dichten te krijgen. “Thema van de wedstrijd is dit jaar koers”, weet Janne Jacobs van de dienst Publiekswerking. “Denk hierbij niet alleen aan wielrennen of ons museum, maar ook aan beweging, snelheid of het varen van een nieuwe koers. Na de workshops kunnen de leerlingen dit jaar voor het eerst aan de slag met een poëziekoffer waarbij Pia Poëzie de kinderen door het bos van woorden en zinnen loodst om zo tot een straf staaltje poëzie te komen. Op 30 januari maken we bekend wie de Junior Stadsdichter 2020 wordt en Ella Vanblaere opvolgt. Ook kinderen uit het vijfde of zesde leerjaar die individueel willen deelnemen, kunnen hun gedicht nog tot en met 15 december binnenbrengen aan de balie van ARhus op De Munt. De winnaar wordt verrast met een workshop en een uitstap voor de klas. Ook willen we het winnende gedicht weer een plekje geven in het straatbeeld. De top vijf van vorig jaar wordt nu trouwens verspreid op broodzakken”, besluit Janne. 

Ella Vanblaere is de Junior Stadsdichter van dit jaar.
Joke Couvreur Ella Vanblaere is de Junior Stadsdichter van dit jaar.
Ella's gedicht siert voortaan de muur van het Duivestraatje.
Joke Couvreur Ella's gedicht siert voortaan de muur van het Duivestraatje.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.