Roeselaarse handelaars tevreden over zomersolden

Regen of niet, het laatste shoppingweekend van de zomersolden wist nog te verleiden.
Joke Couvreur Regen of niet, het laatste shoppingweekend van de zomersolden wist nog te verleiden.
Ondanks het regenweer zakten toch vrij veel mensen tijdens het laatste weekend van de zomersolden af naar het Roeselaarse stadscentrum, op zoek naar dat ultieme koopje. De handelaars blikken tevreden terug op de volledige soldenperiode, terwijl Unizo vooral vol lof is over de start ervan.

Kortingen tot min 70 procent belonen al wie tijdens de laatste dagen van de solden de regen trotseert. En dat weten ook Emma Decaestecker en haar papa Cédric. Zij trokken nog snel even naar de Zara. “We vertrekken morgen (zondag nvdr.) op reis naar Turkije en ik ben last-minute nog op zoek naar enkele leuke shortjes en een paar t-shirts Onze timing is perfect. Het zijn de allerlaatste koopjes aan kleine prijsjes dus ik mag de armen van papa volladen”, glundert Emma. “Ik vind nog volop mijn goesting dus mijn koffer zal straks wellicht veel te klein zijn.”

Emma Decaestecker en haar papa Cédric gingen nog even op soldenjacht bij Zara.
Joke Couvreur Emma Decaestecker en haar papa Cédric gingen nog even op soldenjacht bij Zara.

Goed verkocht

Terwijl de afgeprijsde items nog vlotjes over de toonbank gaan, evalueren de Roeselaarse handelaars de solden positief. “Het waren mijn allereerste solden dus het was even uitzoeken hoe ik het precies moest aanpakken”, zegt Sophie Decruy die in februari op De Munt Just Fie opende. “Maar ik ben echt tevreden met de verkoop. Ik heb niet heel veel meer over, maar ik vermoed dat het hier ook gewoon leuk was om solden te doen. Net doordat Just Fie nog maar enkele maanden open is, was alle kledij van het voorbije seizoen.” Ook bij damesboetiek Pips Pillino horen we enkel lof. “Verspreid over heel de maand juli hebben we heel goed verkocht. We hebben niet bijster veel zomercollectie meer over. Twee derde van de winkel is zelfs al gevuld met wintercollectie”, zegt Kaat Verduyn. “Met de Batjes ervaarden we een enorme piek. Die waren dit jaar qua verkoop een heel groot succes. Maar daardoor heb je dan wel minder die rush op 1 juli, de officiële start van de solden.” Bij modezaak Caroline Biss spreekt men zelfs over betere solden dan vorig jaar. “Vanaf de Batjes hebben wij eigenlijk continu door zeer goed verkocht”, aldus Mia Top. “De cijfers zijn beter dan vorig jaar.”

Slabakken

Unizo Roeselare is op haar beurt maar deels tevreden. “Uit een rondvraag bij onze leden horen we dat het begin van de solden goed was, zelfs meer dan goed dankzij de Batjes”, vertelt Bernhard De Muynck, voorzitter van Unizo Roeselare. “Naar het einde toe begon het wel wat te slabakken. Wellicht door de extreme hitte. Maar dit weekend is het weer toch heel wat minder. Hopelijk gaan heel wat mensen de laatste dagen van juli toch nog op pad om dat laatste koopje te scoren.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.