Rodenbach Stadskroegentocht brengt gratis muziek naar 13 cafés

Een sfeerbeeldje van een vorige editie van de Rodenbach Stadskroegentocht.
Henk Deleu Een sfeerbeeldje van een vorige editie van de Rodenbach Stadskroegentocht.
De Rodenbach Stadskroegentocht is op dinsdag 30 april aan z’n 11de editie toe. Vanaf 21 tot 1 uur zet de Roeselaarse horeca die avond zijn beste beentje voor. “Er nemen dit jaar 13 horecazaken deel”, weet organisator Robrecht Vanhuyse van organisatiebureau Multiple Choise.

“Nieuwkomers zijn De Pub, Son Vida en Café Breda die zich spontaan aanmeldden. Dat stemt me heel tevreden, net zoals het feit dat de samenwerking met de Winkelnacht, die op dezelfde avond plaatsvindt, een zekere warmte krijgt.”

Op de affiche van de Rodenbach Stadskroegentocht vinden we niet alleen dertien verschillende horecazaken terug, maar minstens evenveel muziekgenres. In De Vagant brengen The Vanco Brothers de beste klassiekers, terwijl Dus in Den Arend het grote sprookjesboek van de rock- en popmuziek openslaat. In Mojo word je dankzij de gelijknamige groep terug gekatapulteerd naar de jaren ‘Tsjeeventig’, in St Georges brengt Team Damp dancehall music zoals je alleen in Jamaica te horen krijgt en Bistro Botanique pakt uit met de Belgisch-Russisch violiste Anne Buevich en dj Mr Majar. Jeanprezz XXL zorgt in De Loods voor ambiance, The Billygoat Riders brengen rockabilly naar ’t Sjampetterke, Maasdemets kren terugnaar de essentie in De Verlichte Geest en Sean K Preston & The Loaded Pistols zaken vanuit Baltimore af naar Popcorn.

Liefhebbers van rock ’n roll moeten in Son Vida zijn voor het optreden van King’s Cadillac, The Blik Dooze Band zet De Pub op stelten, Just Born brengt rock uit Aalst naar Arhus en in Breda Jazz tot slot speelt Simply Jazz ten dans. De ingang tot de kroegentocht is gratis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.