Robots veroveren schoolfeest Vrije Centrumschool

Kleuters Edwin en Gaston spelen samen met juf Chloë met een elektronische rups
Sam Vanacker Kleuters Edwin en Gaston spelen samen met juf Chloë met een elektronische rups
Zaterdagnamiddag maakten 150 kinderen van de Vrije Centrumschool (VCSR) uitgebreid kennis met de wereld van de robotica tijdens het jaarlijkse schoolfeest.

150 kinderen, van het eerste kleuter tot en met het zesde leerjaar, genoten in de vestiging in de Zuidstraat van een namiddag met robots spelen. In de feestzaal en de turnzaal van de school gingen leerkrachten en leden van het oudercomité aan de slag met de kleuters, terwijl de oudere kinderen in verschillende klaslokalen onder begeleiding de beginselen van het programmeren leerden. “Straks houden we ook een receptie en is er een eetfestijn gepland, maar dit keer wilden we het klassieke schoolfeest toch een extra pedagogische dimensie geven”, legt directeur William Doom uit. “Daarnaast hopen we met dit initiatief ook interesse op te wekken bij onze leerlingen voor STEM-richtingen (science, technology, engineering & mathematics - red.). En daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Voor onze kleutertjes is spelen met robots vooral leuk, maar tegelijk kan dat ook al stimulerend zijn.”

De oudere kinderen van de school leerden programmeren, met behulp van een app. En dat blijkt niet zo gemakkelijk te zijn.
Sam Vanacker De oudere kinderen van de school leerden programmeren, met behulp van een app. En dat blijkt niet zo gemakkelijk te zijn.
Sam VanackerReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.