Rijwoning tijdelijk onbewoonbaar na frietketelbrand in achterbouw

De brandweer was het vuur snel meester maar de achterbouw brandde helemaal uit.
Hans Verbeke De brandweer was het vuur snel meester maar de achterbouw brandde helemaal uit.
De brandweer repte zich woensdag kort na middernacht naar de Westlaan. Daar was brand gemeld in een rijwoning, dichtbij het kruispunt met de Diksmuidsesteenweg.

“Mijn oude frietketel raakte oververhit”, zegt bewoner Nicolas. “Ik had al wat frietjes gegeten, maar had na verloop van tijd zin in meer. Daarom besloot ik na ruim een uur om nog wat te bakken. Maar toen ik de deur van de achterbouw openmaakte, zag ik hevige rook en vlammen.”

Ongedeerd

De bewoner kon zich uit de voeten maken, samen met zijn hondje. Ook een vriendin die op dat moment bij hem verbleef, was ongedeerd. De brandweer had de vuurhaard snel onder controle. De achterbouw, waar ook nog de wasmachine stond opgesteld en een kast met vodden en brandbare producten, raakte wel helemaal vernield. In de rest van de woning, ook op de bovenverdieping, hing behoorlijk wat rook. De brandweer verdreef die zo goed als mogelijk met speciale blazers. De bewoner en zijn hondje brachten de nacht elders door maar normaal gezien zou hij snel moeten kunnen terugkeren naar zijn woning.

Om snel te kunnen werken, moest de brandweer de waterslangen over de omheining leggen die uitgerekend op die plek in de Westlaan is aangebracht.
Hans Verbeke Om snel te kunnen werken, moest de brandweer de waterslangen over de omheining leggen die uitgerekend op die plek in de Westlaan is aangebracht.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.