Residentie Kerselaargoed: levenslang wonen op site van voormalig Schierveldeschooltje

Acht appartementen zijn voorzien van alle mogelijke dienstverlening

Residentie Kerselaargoed ligt op de rand van een park en naast dienstencentrum Schiervelde.
Binnenhof Roeselare Residentie Kerselaargoed ligt op de rand van een park en naast dienstencentrum Schiervelde.
6,5 jaar nadat het doek viel over het Schierveldeschooltje, herleeft de site in de Schierveldestraat. Verstraetebouw heeft het oude schoolgebouwtje gesloopt en er Residentie Kerselaargoed gerealiseerd, goed voor acht appartementen met erkende dienstverlening. Voor alle diensten wordt samengewerkt met Binnenhof, Zorgbedrijf Roeselare zorgt voor permanentie en stelt haar dienstencentrum open voor de nieuwe bewoners.

Eind juni 2012 ging de poort van het Schierveldeschooltje na veertig jaar dicht. De veiligheid van de dertig leerlingen kon niet meer gegarandeerd worden en de investeringen aan het gebouw waren voor Scholengroep Arkorum te groot. “Het gebouwtje was niet meer van deze tijd”, zegt Francis Verstraete van Verstraetebouw, die andere mogelijkheden voor de site zag. “Pal aan het rustgevende park Kerselaargoed, naast het dienstencentrum, in een rustige, maar open wijk en vlakbij het stadscentrum. We sloten een erfpacht met de dekenij, die eigenaar is van de grond.”

Je woont er in het groen.
Binnenhof Roeselare Je woont er in het groen.

In 2017 werd het leegstaande schooltje gesloopt en startte de bouw van Residentie Kerselaargoed. Die is nu klaar en de eerste bewoners kunnen er vanaf 1 maart intrekken. “We hebben acht appartementen gebouwd. Eén van 112 vierkante meter met twee slaapkamers, de andere zijn 83 vierkante meter met één slaapkamer, maar met de mogelijkheid om een tweede te creëren. Alle appartementen hebben ruime terrassen, afgewerkte keukens, een afzonderlijk toilet, een berging en een eigen parkeerplaats.”

Alle appartementen hebben ruime terrassen.
Binnenhof Roeselare Alle appartementen hebben ruime terrassen.
Ook de keuken is volledig afgewerkt.
Binnenhof Roeselare Ook de keuken is volledig afgewerkt.

Levenslang wonen

Het Kerselaargoed lijkt op het eerste zicht een traditionele residentie. “De appartementen kunnen dienen als assistentieflat, maar de bewoners kiezen zelf van welke diensten ze gebruik willen maken. Zo kunnen ze er levenslang blijven wonen. We spelen in op de drie grote pijnpunten waarmee mensen op leeftijd geconfronteerd worden: gezondheid, eenzaamheid en mobiliteit. Zo zijn alle appartementen uitgerust met een oproepsysteem dat gekoppeld is aan het Binnenhof (de vroegere Regenboog in de Sint-Michielsstraat, een complex van 54 assistentieflats, nvdr). Dat staat in voor woonassistentie, permanentie, apotheekdienst, administratieve hulp, … Zorgbedrijf Roeselare verzorgt de nachtpermanentie en de verpleging indien nodig. Dichtste buur is bovendien dienstencentrum Schiervelde, waar de toekomstige bewoners terecht kunnen voor een warme maaltijd of een gezellige kaartnamiddag. Eenzaam thuis blijven op een steenworp van het dienstencentrum hoeft dus niet, desnoods halen we de bewoners op om mee aan te schuiven aan een kaart- of bingotafel”, besluit Francis.

De acht appartementen kunnen enkel gehuurd worden en kosten 37,5 euro per dag. Op zaterdag 9 en zondag 10 februari is er een opendeur in het Kerselaargoed. Iedereen is welkom tussen 15 en 17 uur. Meer info op www.kerselaargoed.be.

Het Schierveldeschooltje ruimde plaats voor appartementen met erkende dienstverlening.
Jos Bogaerts Het Schierveldeschooltje ruimde plaats voor appartementen met erkende dienstverlening.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.