Regenweer speelt Vlaamse Wandeldag parten

ThinkStock
In Roeselare zijn zondag 3.613 wandelaars opgedaagd voor Vlaanderen Wandelt. De organiserende wandelclub WSV De Colliemolen uit Oostnieuwkerke had op minstens 5.000 wandelaars gehoopt, maar dat was buiten de weergoden gerekend. 

Door de regen zondagochtend lieten veel mensen de wandelschoenen in de kast staan. Toch laat voorzitter Dirk Vandeweghe het hoofd niet hangen. “Voor de Vlaamse Wandeldag komen mensen vanuit heel Vlaanderen. We hadden 22 bussen te gast met wandelaars van overal, van Mechelen tot Sint-Truiden. De opkomst lag door het weer wel een stuk beneden onze verwachtingen, maar we laten het hoofd niet hangen.”

“Vlaanderen Wandelt is en blijft een feest voor wandelaars en we zijn fier dat we met het 25-jarige bestaan van onze club de organisatie op ons mochten nemen. Iedereen die de wandelschoenen heeft aangetrokken en een van de acht wandelingen heeft gedaan, was trouwens lovend over de route. Men bofte enorm met de oude stedelijke begraafplaats, de brouwerij van Rodenbach en de kleiputten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.