Radio Bingo maakt terugkeer op frequentie 97.4 FM

Andy Degryse van Radio Bingo in de studio.
Joke Couvreur Andy Degryse van Radio Bingo in de studio.
De start van het nieuwe jaar 2020 betekent ook de terugkeer van Radio Bingo. Vanaf 1 januari is de Roeselaarse zender te beluisteren op 97.4 FM.

Twee jaar geleden verdween Bingo na 35 jaar van de FM-band door de hervorming van het radiolandschap door toenmalig mediaminister Sven Gatz. De zender bleef niet bij de pakken zitten en zond digitaal verder via livestream uit en tekende ook present op Roeselaarse evenementen en op tijdelijke FM-frequenties. Eind november 2019 gaf huidig Vlaams mediaminister Benjamin Dalle acht lokale radio-omroepen de erkenning om uit te zenden op FM, waaronder dus ook Radio Bingo.

Na het ontvangen van de erkenning werd de zendvergunning aangevraagd bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). Deze zendvergunning werd op 30 december afgeleverd en maakt uitzendingen door Bingo mogelijk. De officiële start op 97.4 FM gebeurt op oudejaarsavond om middernacht.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Agnes Juyvejonck

    Dat is goed nieuws