Quibus nationaal kampioen hondensport

Quibus aan het werk in de categorie aanvals- en bijtwerk.
RV Quibus aan het werk in de categorie aanvals- en bijtwerk.
Andy Denblyden en zijn Mechelse herder Quibus van de Schuddebeurze (5) behaalden zondag een eerste plaats op het nationaal kampioenschap van het Nationaal Verbond van Belgische Kynologen (NVBK) in Meerhout.

"NVBK is een discipline van de hondensport waar onze club de Schierveldse Politiehond in actief is",vertelt Andy. "We richten er honden af, maar niet allemaal voor politiewerk. We zorgen er voor dat ze in de disciplines doorgedreven gehoorzaamheid, spring- en lenigheid en aanvals- en bijtwerk alle trucjes van het vak leren. Ik doe al enige jaren mee aan kampioenschappen, maar pas na drie jaar training kan je er aan denken aan een wedstrijd mee te doen. Na drie jaar training en hierop volgend één jaar constant en op een hoog niveau wedstrijden spelen kan je geselecteerd worden voor het nationaal kampioenschap. Vorig jaar werd Quibus tweede, dit keer is het gelukt nog wat beter te doen en de eerste plaats te pakken."


Het is de eerste keer dat een lid van de Schierveldse Politiehond een Belgisch kampioen in zijn rangen heeft.


"De timing is perfect, want we nemen binnenkort onze intrek in het nieuwe sport- en schietcomplex in de Piljoenstraat", vertelt Simon Alleman van de club. "We kunnen hier dus meteen starten met een kersvers kampioen."