Pup gestolen op Stationsplein

Aan het Stationsplein in Roeselare is een puppy van een Mechelse herder gestolen. De eigenaar had de jonge hond van vier maanden oud aan een paal vastgebonden toen hij een winkel binnen ging.

"Tien minuutjes later keerde ik terug en was de hond weg", klinkt bij het baasje. "Ik maakte de riem heel goed vast dus zomaar zich losrukken, kon het beest niet." De diefstal gebeurde vrijdag rond 16 uur.

De man deed aangifte van diefstal bij de politie van de zone Riho. "Op camerabeelden is inderdaad te zien dat een koppel met een hond op het Stationsplein wandelt", bevestigt Carl Vyncke van de politiezone Riho de diefstal. "Plots stopt het koppel bij de puppy, maakt het dier los en wandelt ermee weg. In de Sint-Amandstraat verloren de camera's het koppel jammer genoeg uit het oog." Wie iets gezien heeft of weet waar de hond, die een kenmerkende zwarte stip op de staart heeft, zich bevindt, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van de zone Riho op 051/26 26 26. Dierenasiel Regio Roeselare plaatste ook al een opsporingsbericht op Facebook dat ondertussen al zo'n 1.250 keer is gedeeld. "Hoeveel zo'n pup van een Mechelse herder waard is, is moeilijk te zeggen", klinkt het bij professionele fokker Dierenhof Debrabandere. "Maar één goede raad voor de eigenaar: laat in de databank Dog-ID de status van de hond veranderen in 'gestolen'. Als de hond ooit bij een dierenarts ter verzorging wordt aangeboden, zal er een alarmbelletje afgaan." (LSI/CDR)