Première Roeselaars Filmjournaal 2018 in ARhus

De feestelijke opening van KOERS. Museum van de Wielersport is een van de items die aan bod komen in het Filmjournaal 2018.
Joke Couvreur De feestelijke opening van KOERS. Museum van de Wielersport is een van de items die aan bod komen in het Filmjournaal 2018.
Wie denkt alle jaaroverzichten nu wel te hebben gehad, heeft het mis. ARhus en de werkgroep Filmjournaal van de stad Roeselare programmeren de komende maand op verschillende locaties vertoningen van het Roeselaarse Filmjournaal 2018. De première vindt plaats in ARhus op vrijdag 18 januari. 

Het Roeselaarse Filmjournaal is een verzameling van filmmateriaal over de stad. In het Roeselaarse Filmjournaal 2018 zie je onder andere beelden van ‘Time can tell’, het videokunstfestival in Roeselare waarbij je op zeven locaties in de stad een opmerkelijke verzameling werken kon zien van (inter)nationale en lokale video- en multimediakunstenaars. Maar ook de opening van het nieuwe KOERS museum van de wielersport, de opening van het ARhus Café en de uitreiking van de Adriaan Willaert Award komen aan bod. 

Aansluitend na de vertoning van het Roeselaarse Filmjournaal 2018 keert men ook tien jaar terug in de tijd, met het Filmjournaal van 2008. Dit bevat beeldmateriaal van onder andere het voormalige Wielermuseum, de begrafenis van oud-burgemeester Daniël Denys, de fietswedstrijd tussen Kris Declercq en Luc Martens,… 

De première in ARhus start om 19.30 uur en wordt ingeleid door schepen Dirk Lievens. ARhus biedt alle aanwezigen een welkomstglas en afsluitende drink aan. Inschrijven op www.arhus.be of 051/69.18.00 is noodzakelijk. Er zijn ook nog voorstellingen in rusthuis St. Henricus, dienstencentrum Ten Elsberge, rusthuis De Waterdam,… De volledige kalender vind je op www.arhus.be/kalender. De vertoningen zijn gratis. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.