Politie deelt 41 boetes uit bij controles in Roeselare

De politie controleerde op drie plaatsen in Roeselare.
Photo News De politie controleerde op drie plaatsen in Roeselare.
Bij controles op gordeldracht en het gebruik van de gsm achter het stuur heeft de politie van de zone Riho zaterdag in Roeselare 41 processen-verbaal uitgeschreven voor automobilisten of passagiers die de gordel niet droegen. Vijftien automobilisten waren aan het bellen achter het stuur. 

De controles vonden plaats aan het Kerkplein in Rumbeke, de Koning Leopold III-laan en de N36. In een van de wagens droegen vader, moeder en drie kinderen op de achterbank wel een gordel, maar zat een kind van 4 jaar tussen de benen van de mama tussen de zetel en het dashboard. Een andere auto moest het kind komen ophalen en de automobilist kreeg een boete van 174 euro. In totaal zaten acht kinderen zonder het juiste kinderzitje in de wagen. Verder werden ook zes automobilisten betrapt zonder verzekering, daarvan werden vijf auto's in beslag genomen. Acht wagens waren niet gekeurd en twee automobilisten hadden geen rijbewijs.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.