Poëziewedstrijd als eerbetoon aan Guido Gezelle

Guido Gezelle, een dichter die leefde tijdens de 19de eeuw, was een leerling van het Klein Seminarie in Roeselare.
Stadsarchief Brugge Guido Gezelle, een dichter die leefde tijdens de 19de eeuw, was een leerling van het Klein Seminarie in Roeselare.
Op 27 november 2019 is het 120 jaar geleden dat Guido Gezelle overleden is. De dichter die geboren werd in Brugge, was ooit leerling én later ook leerkracht in het Klein Seminarie in Roeselare. De stad en vzw K-TRolle brengen een eerbetoon aan zijn uitzonderlijk talent. 

Iedereen wordt uitgedaagd om zelf in de pen te kruipen om Guido Gezelle en zijn langdurig verblijf in Roeselare extra in de verf te zetten. De wedstrijd wordt georganiseerd in drie categorieën: poëzie door jongeren tot 26 jaar, poëzie van de hand van wie 27 jaar en ouder is en tot slot een open categorie voor rap, video, beeldende kunst,… De inzendingen kunnen ingestuurd worden tot en met maandag 25 november om 18 uur.

De wedstrijd kadert in een ruimere herdenking met onder meer een expo in Ter Posterie, een workshop met hedendaagse dichters, een dichterlijke aperitiefhappening en een concert. Meer info op https://rslgezelle.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.