Parking onder station helft goedkoper

NMBS HOOPT DAT LEGE PLAATSEN ZO SNELLER INGEVULD RAKEN

De parking 'Ooststraat-Station' ziet er, één wagen uitgezonderd, verlaten uit.
Foto Joke Couvreur De parking 'Ooststraat-Station' ziet er, één wagen uitgezonderd, verlaten uit.
B-Parking, onderdeel van de NMBS, halveert de tarieven voor de parking onder het Roeselaarse station. Zo wil het meer volk lokken naar de - vooral op doordeweekse dagen - lege parking.

'Ooststraat-Station' is zo voortaan de goedkoopste van B-Parking in België.


De ondergrondse parking aan het station, goed voor 550 parkeerplaatsen, is ondertussen al drie jaar open. Maar de Roeselarenaar heeft de weg er naartoe nog niet gevonden. Bij evenementen zoals de Winkelnacht of de Batjes loopt de parking vlotjes vol, maar op doordeweekse dagen staat de parking vaak leeg.


De parking is nochtans dagelijks open, vlot bereikbaar via de Jules Lagaelaan en de Beversesteenweg en het eerste uur parkeer je gratis.


B-Parking wil nu meer automobilisten lokken. En hoe kan je dat beter dan door de parkeertarieven aan te pakken? "Aangezien veel klanten zich laten afschrikken door de werfsituatie in en rond het station, halveren we vanaf vandaag (gisteren, red.) de tarieven voor treinreizigers in de ondergrondse parking", zegt Geert Dierckx, woordvoerder van de NMBS. "Zo kunnen treinreizigers voortaan parkeren aan 0,50 euro per uur in plaats van 1,04 euro nu of 3 euro per dag in plaats van 6,22 euro. Ook het parkeerabonnement wordt gehalveerd: 20 euro in plaats van 37,50 euro per maand, 55 euro voor 3 maanden in plaats van 97,90 euro en 195 euro per jaar in plaats van 301,60 euro. De tienbeurtenkaart kost voortaan 13 in plaats van 36,30 euro. Treinreizigers met een parkeerabonnement hebben bovendien een gegarandeerde parkeerplaats.


"Niet-treinreizigers blijven van gunstige parkeertarieven genieten: 1,27 euro per uur en 9,32 euro per dag. Het avondtarief (19 uur - 7 uur) blijft 1,27 euro per uur tot een maximum van 3 euro.

Shoppingtarief

Roeselare staat sinds jaar en dag op de kaart als shoppingstad en de Parking 'Ooststraat-Station' moet hierbij volgens B-Parking een troef zijn.


"In het weekend en tijdens evenementen bieden we een shoppingtarief aan van slechts 1 euro voor 4 uur parkeren of 2 euro voor 8 uur parkeren", aldus Dierckx.


Door de tariefaanpassingen is de Parking 'Ooststraat-Station' voortaan de goedkoopste van B-Parking in België voor treinreizigers. En het verschil is niet min. De tweede goedkoopste parking is die in Deinze waar een treinreiziger 1 euro per uur betaalt, het dubbel van het Roeselaarse tarief.


Voor de niet-reiziger is de Roeselaarse parking de tweede goedkoopste. In Deinze betaal je per uur 7 cent minder. Bovendien is de ondergrondse parking nu een geduchte concurrent voor de andere ondergrondse parkings in handen van NV Parkeren Roeselare.