Oscar blaast 100 kaarsjes uit

Samen met schepen Bart Wenes en Marc Vanwalleghem klinken op de verjaardag van Oscar.
Joke Couvreur Samen met schepen Bart Wenes en Marc Vanwalleghem klinken op de verjaardag van Oscar.

Oscar Vermeersch mocht 100 kaarsjes uitblazen in WZC De Waterdam. Hij werd geboren in Frankrijk op 28 april 1919 en was de oudste in een kroostrijk gezin van zeven kinderen. Op 30-jarige leeftijd leerde hij zijn vrouw, Marcella Blauwe, kennen. Ze huwden op 29 april 1949 en woonden eerst een tijdje in de Westlaan vooraleer ze hun intrek namen in hun woning in de Spoelstraat waar ze uiteindelijk meer dan 60 jaar hebben gewoond. Oscar en Marcella hebben één dochter, Ginette. 

Oscar was tijdens zijn actieve beroepsleven werkzaam in de brouwerij Rodenbach en kan op de dag van vandaag nog steeds genieten van het verfrissende biertje. Na zijn pensionering bleef hij sociaal ingesteld, actief en een grapje was nooit ver weg. Hij ging graag kaarten, een pintje drinken op café, speelde petanque en biljart maar kon even goed genieten van het werken in zijn tuintje. 

Oscar is na al die jaren een vertrouwd gezicht in De Waterdam. Je hoort hem regelmatig al fluitend en zingend door de gang wandelen. Hij geniet van de uitstappen en in de mate van het mogelijke van alle activiteiten. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.