Optiek Lunette herdoopt Black Friday tot White Friday en steunt zo Vélo Afrique

Charlotte Wyseur  van Optiek Lunette schenkt tijdens ‘White Friday’ tien procent van de aankopen aan Vélo Afrique.
Joke Couvreur Charlotte Wyseur van Optiek Lunette schenkt tijdens ‘White Friday’ tien procent van de aankopen aan Vélo Afrique.
Optiek Lunette geeft vrijdag en zaterdag een eigen invulling aan Black Friday. Geen kortingen bij hen, maar een gift voor Vélo Afrique en dan wel meer specifiek voor de scholenbouw in Rwanda.

“Ik ben niet tegen Black Friday, want de voorbije jaren heb ik er zelf aan deelgenomen”, vertelt zaakvoerster Charlotte Wyseur. “Ik selecteerde een aantal monturen en gaf er korting op. Maar eigenlijk kreeg ik daar weinig reactie op. Mensen kiezen een montuur omdat het hen goed staat, niet omdat het afgeprijsd is. Daarom besloot ik het dit jaar over een andere boeg te gooien en me te onderscheiden van winkels die wel Black Friday vieren.” 

Voor Charlotte is het vrijdag en zaterdag White Friday, twee dagen waarop ze een goed doel steunt. “Volgend jaar in oktober trek ik samen met 26 andere vrouwen naar Rwanda om er te fietsen voor Vélo Afrique. Zo steunen we de lokale scholenbouw. Om te mogen deelnemen, moet je fondsen inzamelen. Dat zette me aan het denken en zo kwam ik op het concept voor mijn White Friday. Klanten die vrijdag en zaterdag een aankoop doen, krijgen geen korting, maar ik zal tien procent van hun aankopen storten aan Vélo Afrique.”

Meer info op www.optieklunette.be.

Optiek Lunette herdoopt Black Friday tot White Friday en steunt zo Vélo Afrique.
Joke Couvreur Optiek Lunette herdoopt Black Friday tot White Friday en steunt zo Vélo Afrique.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.