Ook na schooltijd ravotten op vernieuwde speelplaats

De leerlingen van BuBaO Sint-Idesbald zijn dolblij met de opgefriste speelplaats.
Foto Joke Couvreur De leerlingen van BuBaO Sint-Idesbald zijn dolblij met de opgefriste speelplaats.

De speeltijd in de school BuBaO Sint-Idesbald, die zich richt op kinderen van 3 tot 13 jaar met sociaal emotionele problemen, is voortaan nog iets leuker. De speelplaats is volledig vernieuwd. "Onze speelplaatsen waren twee grijze vlaktes die niet uitnodigden om te ravotten", vertelt Klaas Bruggeman.


" Dankzij Pimp Je Speelplaats en extra steun van MOS West-Vlaanderen konden we één ervan ombouwen tot groene en avontuurlijke zone." Die klus werd geklaard door BuSO Sint-Idesbald. "Door de speelplaats avontuurlijker te maken, willen we de leerlingen aanmoedigen samen op ontdekking te gaan en het samen spelen stimuleren. Door meer speelmogelijkheden te geven, hopen we de conflicten op de speelplaats te verminderen."


Ook wil de school de speelplaats gebruiken als buitenklas en wordt ze opengesteld na 16 uur. "De meeste van onze kinderen hebben van thuis uit niet de mogelijkheid om aan te sluiten bij een jeugdbeweging of sportclub. Velen spelen steeds binnen of zitten aan hun beeldscherm gekluisterd. Door de speelplaats na 16 uur open te stellen, willen we de goesting stimuleren om buiten te spelen", zegt Bruggeman. (CDR)