Ontsluier de geheimen van archeologische vondsten op zolder van het stadhuis

Wie helpt uitdokteren waar deze vondsten vandaan komen?
RV Wie helpt uitdokteren waar deze vondsten vandaan komen?

De archeologische collecties van de Vereniging voor Oudheidkundig Bodemonderzoek en de Werkgroep Archeologie Roeselare werden in september 2018 verhuisd naar de zolder van het Roeselaarse stadhuis. Verstopt onder een dikke laag stof en spinnenwebben stonden daar al enkele dozen vol archeologische vondsten. “Maar niemand die weet waar deze vandaan komen of wie ze daar gezet heeft. Maar ze moeten iets met het Roeselaarse verleden te maken hebben”, vertelt Willem Hantson, erfgoedconsulent bij Radar. “We kunnen de hulp van het publiek gebruiken om dit raadsel op te lossen. Daarom kan iedereen op de Archeologiedagen op zaterdag 15 juni komen helpen om de vondsten te wassen en ineen te puzzelen. Met wat geluk komen we misschien wel te weten hoe oud de vondsten zijn en wie ze in de belforttoren achtergelaten heeft.”

Wie een handje wil toesteken, is van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur welkom bij Roesarcheo op de zolder van het stadhuis, te bereiken via de Zuidstraat 1.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.