Nu ook HerstelAcademie in Midden-West-Vlaanderen

thinkstock
Om geestelijke gezondheidszorg laagdrempeliger te maken, zetten Netwerk geestelijke gezondheid KWADRAAT, GTB West-Vlaanderen, de werkgroep Ervaringsdelen², kenniscentrum ARhus en Vormingplus MZW samen hun schouders onder de opstart van een HerstelAcademie in regio Midden-West-Vlaanderen.

Eén op drie Vlamingen voelt zich niet altijd goed in zijn vel. Maar de stap naar hulp blijkt vaak te groot. HerstelAcademie biedt cursussen aan rond thema’s gerelateerd aan psychische kwetsbaarheid. Dit najaar zijn er onder meer cursussen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die een stap verder willen zetten in hun herstelproces en voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die een duwtje in de rug nodig hebben om stappen in het werkveld te zetten. Ook wordt er elke tweede maandag van de maand een praatcafé georganiseerd in De Kiem langs de Sint-Hubrechtstraat 33A in Roeselare, waar je op een zeer laagdrempelige manier in gesprek kan gaan en ervaringen kan delen met een ervaringswerker over je alcoholgebruik of -probleem. Meer info en inschrijven via www.arhus.be/herstelacademie. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.