Nu ook de baan op in een echte KOERStenue

De nieuwe wieleroutfit van KOERS.
CDR De nieuwe wieleroutfit van KOERS.

Daags voor de start van de Heilige Week stelt KOERS. Museum van de Wielersport een eigen wieleroutfit voor. Op het truitje prijkt niet alleen het logo van KOERS, maar zijn ook de regenboogkleuren prominent aanwezig, een verwijzing naar de vier wereldkampioenen die Roeselare rijk is. Op de achterzakken staan de logo’s van de vriendenkring (Vrienden van KOERS) en het museumcafé (KOERSkaffee) en stad Roeselare. “Er is ook een bijpassende broek te koop”, weet Dries De Zaeytijd van KOERS. “De outfit is vanaf vandaag te koop in onze museumshop en kost 110 euro. Voor het shirtje afzonderlijk betaal je 75 euro, voor het broekje 45 euro. Alles is beschikbaar van XS tot XXL.”

Net op het moment dat ook de wielertoeristen weer massaal de straat optrekken, opent KOERS nu ook hun douches en lockers. Ook het stadspersoneel die met de fiets gaat werken, kan deze gebruiken. Wielerliefhebbers kunnen in april trouwens flink hun koershart ophalen met enkele opendeurdagen en uitzonderlijke openingen. Op woensdag 3 april kun je het museum, naar aanleiding van de start van Dwars door Vlaanderen, gratis bezoeken. Ook op de dag van de Ronde van Vlaanderen, zondag 7 april, is KOERS gratis open en op maandag 8 april en maandag 15 april is het museum uitzonderlijk open. Op 8 april geeft fotograaf Sigrid Eggers een rondleiding door zijn expo ‘The Wolfpack’.

Voortaan kan je rondfietsen in een echte KOERStenue
CDR Voortaan kan je rondfietsen in een echte KOERStenueReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.