Nu ook ANPR-camera aan voetgangerszone Ooststraat

De doorsteek van de Jules Lagaelaan naar de Ardooisesteenweg wordt op 6 maart afgesloten. De gecontesteerde camera met nummerplaatherkenning blijft wel staan. Bovendien plaatst de stad nu ook zo'n camera aan de voetgangerszone in de Ooststraat. "Het stadsbestuur heeft een nieuw geldezeltje gevonden", reageert oppositiepartij Open Vld scherp.

Dik 26.000 overtredingen, goed voor ruim 1,5 miljoen euro's aan boetes. Dat is wat de ANPR-camera aan het busstation de stad in een jaar tijd opbracht. De stad plaatste de camera er om het doorrijverbod af te dwingen, maar de afslag nemen van de Jules Lagaelaan naar de Ardooisesteenweg wordt straks onmogelijk. "Op 6 maart wordt een fysieke barrière geplaatst", weet mobiliteitsschepen Griet Coppé. (CD&V) "De camera blijft wel staan." Dit om bijvoorbeeld wie via de Gasstraat onder het viaduct door toch nog richting busplein rijdt op te merken.


Hoewel de camera aan het busstation al meermaals door de oppositie poenpakkerij werd genoemd, wordt er in de Ooststraat een extra exemplaar geplaatst. "Die zal de toegang tot de voetgangerszone in de Oost- en Vlamingstraat controleren. Nu staat daar een paal, maar die wordt quasi om de dag aangereden." Oppositieraadslid "Jullie doen dit alleen om boetes uit te schrijven, niet meer en niet minder", zegt oppositieraadslid Francis Reynaert (Open Vld). Schepen Coppé benadrukt dat de camera er alleen komt om de voetgangerszone af te dwingen. "Zeker niet om geld in het laatje te brengen", reageert ze. Ten slotte verschijnt ook een nieuwe camera aan het Marie-Louise De Meesterplein. Na de heraanleg komt hier een paal die parkeren op het plein onmogelijk maakt. "Met deze gewone camera zullen we onder meer eventuele beschadigingen aan die paal in de gaten kunnen houden, maar ook zicht hebben op de Vrouwenstraat." (CDR)