Norovirus treft honderd leerlingen in West-Vlaams basisschooltje

Basisschool De Ark in Oekene
RV Basisschool De Ark in Oekene
Honderd leerlingen van de vrije basisschool De Ark in Oekene raakten deze week besmet met het norovirus. “Woensdag kenden we een piek, ondertussen zijn de meeste leerlingen opnieuw aan de beterhand", klinkt het op de school.

Enkele leerlingen raakten dinsdagmiddag plots onwel. De kinderen voelden zich niet goed en moesten overgeven. Na school werden plots nog meer kindjes ziek. Tegen woensdagmiddag waren honderd kinderen van de basisschool De Ark ziek geworden. Een arts van het CLB onderzocht de kinderen en stelde vast dat de kinderen besmet waren geraakt met het besmettelijke norovirus. Dat is een virus dat de maag en darmen aantast. Wie besmet raakt door het virus komt er normaal snel weer bovenop. 

Leerkrachten hebben woensdagnamiddag de hele school gedesinfecteerd met een speciaal product. Een groot deel van de besmette kinderen is ondertussen weer aan de beterhand. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick huwel

    Hoe is dit virus binnengekomen??