Nieuwe villa voor 110.999 euro

ROESELAARS BEDRIJF STELT CONTAINERWONING VOOR OP BATIBOUW

Wonen in een zeecontainer? Het klinkt absurd, maar bvba Ben Housing uit Roeselare wil er de Belgische markt mee veroveren. "Eens de containerwoning afgewerkt is, valt van die container niets meer te bespeuren", verzekert Jan Fieuw. Het bedrijf stelt het concept voor op Batibouw.

Wat speurwerk op het internet leert dat containerwoningen in het buitenland stilaan ingeburgerd raken, zoals bij onze noorderburen in Nederland bijvoorbeeld. "In België moet we de markt nog overtuigen", geeft Jan Fieuw, persverantwoordelijke van Ben Housing, toe. "Omdat er minder funderingskosten zijn, zijn containerwoningen gemiddeld 25 procent goedkoper dan een klassieke woning. Door containers op en naast elkaar te plaatsen, kun je je huis veel sneller uitbouwen, of weer verkleinen eens de kinderen de deur uit zijn bijvoorbeeld."

Verschillende modellen

Steven Deweirdt, Jan Fieuw en Jan Declercq zijn de gezichten achter Ben Housing en lanceerden hun nieuw concept gisteren tijdens de opening van de bouwbeurs Batibouw. "We kiezen bewust voor bijna energieneutrale woningen (BEN) met zonnepanelen, pelletkachels en keukens met intelligente toestellen. In Nederland wordt de buitenkant van de containers vaak ongemoeid gelaten, maar we vrezen dat daar in België nog geen markt voor is. Daarom worden onze containers ook aan de buitenkant bepleisterd. Zo krijg je strakke en moderne woningen en zijn de klassieke zeecontainers niet langer zichtbaar."


Zowel voor de buitengevel, de binnenmuren en de vloer kan de klant kiezen uit verschillende afwerkingen. Ook kan de klant kiezen uit verschillende types containerwoning, zoals de Billy (poolhouse vanaf 15.999 euro), Charlie, (van 75 tot 120 m2 en vanaf 72.999 euro), Kate (van 105 tot 150 m2 en vanaf 95.999 euro) en Ike (van 155 tot 200 m2 en vanaf 110.999 euro), maar ook maatwerk is mogelijk.


Het trio wil in juli in de Magerstraat in Heule en in september in de Rolariusweg in Roeselare de eerste twee kijkcontainerwoningen openen. Ben Housing heeft alvast een bouwaanvraag ingediend in Kortrijk. "Alle initiatieven die kwaliteitsvol, betaalbaar en energiezuinig wonen bevorderen, moeten we op een positieve manier bekijken", vindt alvast schepen van Wonen en Bouwen Wout Maddens (Open Vld). Meer info op www.containerwoningen.be.