Nieuwe onderwijssite voor 5.000 cursisten

CVO VERBOUWT VROEGERE SITE WATERGROEP EN RODENBACHBIB

Tweede site in opbouw aan de vroegere Rodenbachbib op de hoek van de Arme Klarenstraat.
Joke Couvreur Tweede site in opbouw aan de vroegere Rodenbachbib op de hoek van de Arme Klarenstraat.
CVO Roeselare neemt op 1 september zijn intrek op de vroegere site Watergroep in de Blekerijstraat. Daarnaast komt aan de vroegere Rodenbachbib een gloednieuwe campus. Tegen Pasen 2018 moeten niet minder dan 5.000 cursisten beide campussen bevolken.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) Roeselare weet als de beste wat plaatsgebrek is. Al jaren zitten hun 5.000 cursisten verspreid over diverse locaties. Daar wordt vanaf volgend schooljaar paal en perk aangesteld met de ingebruikname van twee campussen die één grote onderwijssite pal in het centrum vormen. De eerste is de vroegere site Watergroep in de Blekerijstraat. Die werd in 2014 aangekocht en de voorbije negen maanden grondig verbouwd. "De vroegere loods van de Watergroep hebben we omgevormd tot een modern, luchtig gebouw", vertelt directeur Karel Moestermans.


"Het omvat drie professionele keukens uitgerust met ovens, koeltogen, gasfornuizen, keramische kookplanten, teppanyaki's, friteuses, een professionele bakkersklas, een lokaal specifiek voor onze zeer populaire opleiding 'bites & drinks' en een lokaal voor de creatieve opleidingen met bijhorende bergruimte.

De nieuwe gebouwen in de Blekerijstraat.
Joke Couvreur De nieuwe gebouwen in de Blekerijstraat.

Renoveren

Naast de professionele keukens zijn er bovendien ook telkens theorieklassen ingericht die afgesloten worden met een schuifdeur. Er is ook een parking voor ruim 50 auto's en de woning aan de straatkant waar momenteel nog onze burelen zijn ondergebracht willen we op termijn renoveren samen met de cursisten, als praktische oefening voor wie een technische opleiding volgt. Vanaf 1 september kunnen alle cursisten creatief en voeding hier terecht." Zij zaten tot op vandaag in een gebouw dat eigendom is van Stad Roeselare. Het CVO moet dit tegen eind dit jaar verlaten aangezien de Stad het pand wil verkopen. "Enkel de cursisten NT2 (Nederlands Tweede Taal red.) zullen daar het schooljaar nog starten. Vanaf eind december moeten zij terecht kunnen in de vroegere site van de Rodenbachbib met bijhorend klooster op de hoek met de Arme Klarenstraat", gaat Moestermans verder. Daar werden de gevels bewaard maar krijgt de site een volledige nieuwe invulling.


"In een eerste fase willen we een negental lokalen in gebruik nemen. Binnen acht maanden moet de volledige nieuwe campus in gebruik zijn en kunnen we stellen dat we, als grootste onderwijsinstelling in Roeselare hier het educatieve hart van de stad gerealiseerd hebben." Beide campussen zijn aangesloten op het warmtenet en het is de bedoeling om de lokalen van 8 tot 22 uur te benutten. De officiële opening van de vernieuwbouw op de site Watergroep vindt plaats op vrijdag 25 augustus. Op zaterdag 26augustus is het grote publiek welkom.


"Vanaf 10 uur is iedereen welkom om het gebouw en al onze opleidingen te ontdekken", aldus Moestermans. "Er is animatie, een hapje en een drankje en workshops met onder meer sterrenchef Tim Boury en de mensen achter Verne en Brood." Meer info op www.cvoroeselare.be.