Nieuwe datum voor opening hoofdcampus: 13 maart 2020 is D-day voor AZ Delta

De opening van de nieuwbouw van AZ Delta wordt opgeschoven naar 13 maart 2020.
Joke Couvreur De opening van de nieuwbouw van AZ Delta wordt opgeschoven naar 13 maart 2020.
AZ Delta heeft een nieuwe datum geprikt voor de opening van de nieuwe hoofdcampus in Rumbeke. Op 13 maart 2020 zou het dan eindelijk moeten gebeuren.

Eerder deze maand raakte bekend dat de verhuis van de patiënten en de opening van de nieuwbouw - met een prijskaartje van 425 miljoen euro - dan toch niet voor dit jaar zou zijn doordat de aannemer niet genoeg vakmensen vond voor de afwerking van het gebouw. De officiële openingsactiviteiten werden geschrapt en uitgesteld naar het voorjaar van 2020. Ondertussen is duidelijk dat de officiële opening zal plaatsvinden op 13 maart 2020. Op 15 maart 2020 volgt een opendeur en de verhuis van de dienst start in de tweede helft van april.

Ondertussen gaan ook op campus Brugsesteenweg de werken verder aan de nieuwbouw, het zogenaamde Z-blok. Sinds deze week en tot zondag 10 november wordt in de ondergrondse parking van het nieuwe gebouw op de Brugsesteenweg een industriële kunststofvloer aangebracht. Dat kan wat geurhinder veroorzaken. Maar de doordringende scherpe geur is niet schadelijk en verdwijnt na de uitharding van de vloer.

Een simulatiebeeld van het Z-blok langs de Brugsesteenweg.
Joke Couvreur Een simulatiebeeld van het Z-blok langs de Brugsesteenweg.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.