Natsasi serveert Azië op je bord

THAISE OPENT EERSTE OOSTERSE SUPERMARKT VAN ROESELARE

Natsasi Jaroenphan biedt allerlei Aziatische lekkernijen aan in haar warenhuis.
Foto Couvreur Natsasi Jaroenphan biedt allerlei Aziatische lekkernijen aan in haar warenhuis.
Liefhebbers van de Aziatische keuken kunnen vanaf vandaag terecht bij Asian Supermarket Jaroenphan op de Rolariusweg. De Thaise Natsasi Jaroenphan en haar echtgenoot Marc Koekuyt openen er de eerste Aziatische supermarkt van Roeselare. De komende jaren willen ze ook voeding uit alle andere windstreken, van Afrika tot Amerika, aanbieden.

Natsasi Jaroenphan woont al vier jaar in België, maar maakt nog altijd uitsluitend Aziatische gerechten klaar. Ingrediënten hiervoor vind je niet zomaar in de eerste de beste supermarkt. Hier past ze vanaf vandaag zelf een mouw aan met haar Asian Supermarket Jaroenphan op de Rolariusweg, naast Koekuyt Tuindesign, de zaak van haar man.

Uitbreiden

"Het was Marcs idee om een winkel te openen", geeft Natsasi toe. "Toen ik naar België verhuisde, wou ik eerst het Nederlands onder de knie krijgen. Nu is de tijd rijp voor een eigen zaak."


Het koppel trok een nieuwbouw van 1.100 vierkante meter op, waarvan 400 vierkante meter nu al gevuld is met duizend verschillende Aziatische producten. "Aanvankelijk was het de bedoeling de rest van het pand te verhuren", vertelt Marc. "Maar nog voor de winkel open is, zijn de reacties nu al zo enthousiast dat we besloten hebben die ruimte voor onszelf te houden. Het biedt ons mogelijkheden om uit te breiden en met onze ambities zal die zeker nog van pas komen. In de toekomst willen we namelijk ook kookworkshops aanbieden en de winkel opentrekken tot een echte wereldwinkel. We willen er graag alle mogelijke exotische etenswaren, of ze nu van Azië, Afrika of Amerika komen, aanbieden."

Contacten leggen

Maar momenteel ligt de focus nog op Azië met producten uit hoofdzakelijk China, Thailand, de Filipijnen en Vietnam. Naast voedingswaren - van Chinese whisky over kroepoek tot soepen en verse gember - vind je er ook rijstkokers, eetstokjes, servies en zelfs wat decoratiemateriaal, zoals gongen. "Al een jaar zijn we bezig met het leggen van contacten en we zijn ook verschillende producten zelf gaan uitzoeken. Natsasi kent Bangkok als haar binnenzak. Ze is ook vertrouwd met alle producten."


"Toch heb ik nog niet alles zelf geproefd en uitgeprobeerd", pikt Natsasi in. "Maar dat is wel mijn bedoeling. Ik wil de klanten graag met raad en daad bijstaan en hen uitleggen hoe ze alles kunnen bereiden."


Asian supermarket Jaroenphan is van woensdag tot en met maandag open van 9.30 tot 19 uur. Meer info op de Facebookpagina Asian supermarket Jaroenphan in Roeselare.