Motorrijders vluchten tegen 200 km maar worden toch ingehaald door politiemotoren

Gemotoriseerde inspecteurs van de politiezone RIHO konden de snelheidsduivels bijhalen en aan de kant zetten.
Hans Verbeke Gemotoriseerde inspecteurs van de politiezone RIHO konden de snelheidsduivels bijhalen en aan de kant zetten.
Twee enthousiaste motorrijders van 56 en 46 uit Roeselare mogen binnenkort bij de politierechter gaan uitleggen waarom ze met hun tweewielers tegen liefst 200 kilometer per uur over de Rijksweg scheurden. Twee politiemannen moesten alles uit hun motor halen om het duo aan de kant te zetten.

De verkeersdienst van de politiezone RIHO voerde zaterdag tussen 17 en 22 uur op drie verschillende plaatsen controle uit. Dat gebeurde langs de Dikmuidsesteenweg aan de Expohallen, in het centrum aan de Sint-Michielskerk en tenslotte ook op de Rijksweg (N36), net voorbij de werken van AZ Delta in de richting van Roeselare. Op die laatste lokatie hoorden de inspecteurs in de verte plots twee motorfietsen wegscheuren. Twee motards van de politie, die ook ingezet werden bij de controle, zetten prompt de achtervolging in. Na drie kilometer slaagden ze erin het duo motorrijders bij te benen en aan de kant te zetten. Dat gebeurde aan het kruispunt met de Meensesteenweg. Tijdens de achtervolging reden de wegpiraten liefst 200 kilometer per uur. Beide Roeselarenaars moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor een periode van vijftien dagen.

Bijna 7 procent onder invloed

Tijdens de controle werden ook nog andere inbreuken vastgesteld. Zo bleken 12 van de 175 bestuurders die aan de kant moesten (6,86 procent) onder invloed van alcohol. Twee van hen speelden voor vijftien dagen hun rijbewijs kwijt. Twintig automobilisten kregen een boete omdat ze hun veiligheidsgordel niet droegen. Zes fietsers bleken niet in orde met de verlichting van hun tweewieler. Twee automobilisten kregen een boete voor het gebruik van hun smartphone aan het stuur.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • gilbert desmet

    chapeau voor de politie