Mooimakers houden wijk proper na Krottegemse Rommelmarkt

De Krottegemse Markten en Ransels zetten zich via de Krottegemse Rommelmarkt in voor een proper Krottegem en voor Filip Maekelberg, die onlangs zwaar verbrand raakte bij een woningbrand.
RV De Krottegemse Markten en Ransels zetten zich via de Krottegemse Rommelmarkt in voor een proper Krottegem en voor Filip Maekelberg, die onlangs zwaar verbrand raakte bij een woningbrand.
De Krottegemse Markten, een afdeling van de Krottegemse Ransels vzw, organiseren op zondag 6 oktober voor de 29ste keer de Krottegemse Rommelmarkt. De organisatie gaat voortaan in zee met de Krottegemse Mooimakers. “Zij zullen samen met een team van de Krottegemse Ransels de dag zelf vanaf 18 uur alle deelnemende straten zwerfvuilvrij maken zodat de wijk er op maandagmorgen proper bij ligt”, vertelt Frank Wauters. 

De rommelmarkt zal opnieuw negenhonderd standen tellen over een parcours van vijf kilometer. Vele bewoners staan voor eigen deur en er zijn standhouders van ver over de West-Vlaamse grenzen. Centraal punt is de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, maar ook de Spanjestraat, Fortuinstraat, Sint-Hubrechtsstraat, Onze-Lieve-Vrouwestraat, Ommegangstraat, Spinnersstraat, Bruanestraat, Koornstraat, G. Hoetstraat en de Tramstraat worden ingepalmd door enthousiaste brocante- en tweedehandsverkopers.

Hulp aan Filip

Er zal ook een bijzondere stand staan. “In het kader van de actie ‘Hulp aan Filip’ - ten voordele van gewezen Baron van Krottegem Filip Maekelberg, die zwaar verbrand raakte bij een woningbrand - kun je nog tot 4 oktober meubels, keukenmateriaal, kledij,… binnenbrengen”, verduidelijkt Frank. “De familie van Filip zal vervolgens beslissen wat hij kan gebruiken en al het overige zal mits akkoord van de schenkers verkocht worden tijdens deze Krottegemse Rommelmarkt. De opbrengst gaat naar Filip.” 

Wie nog spullen heeft, kan contact opnemen met Frank Wauters op 0475/63.06.51 of via frankwauters@opael.be. Een stand van zes op drie meter op de rommelmarkt kost zes euro en kun je reserveren via jean-pierre@krottegem.info of op 0479/13.28.11.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.