Moegetergde vader knalt met auto in huis zoon

Nooit eerder kwam Hugo H. met het gerecht in aanraking, maar dat veranderde toen hij anderhalf jaar geleden door het lint ging en met zijn auto binnenreed in de woning en loods van zijn eigen zoon. "Ik was moegetergd en handelde impulsief", zegt de 66-jarige Roeselarenaar.

Vier kinderen heeft schrijnwerker Hugo H., maar Nicolaas - de jongste van het nest - is volgens zijn advocaat een probleemgeval. Verscheidene keren van school gegooid wegens wangedrag, onhandelbaar in de omgang met zijn ouders, noem maar op. "Het leidde tot onhoudbare spanningen in het gezin", schetst de advocaat.


"In de hoop hem een stabiele toekomst te geven, verkocht ik hem in 2008 mijn bedrijf, met de afspraak dat ik ook nog beperkt in het atelier kon werken", vertelt Hugo H. "Dat was geen goeie beslissing. Ik verwachtte geen dankbaarheid, maar wel correct gedrag. Maar Nicolaas kwam geen enkele financiële afspraak na en behandelde me als een hond." Eén en ander leidde op 14 september 2014 tot een kortsluiting. "Ik verloor mezelf", schetst de vader. "Uit pure frustratie reed ik met mijn auto op ons domein binnen in de voorgevel van het huis waar Nicolaas woont."

Ontploft

Er was niemand thuis op dat moment, maar de schade was aanzienlijk. Niet alleen de voorgevel werd zwaar geraakt, ook enkele oude motorfietsen - een passie van Hugo H. - en een Mercedes in het atelier kwamen niet ongeschonden weg. De 66-jarige man, die een blanco strafregister heeft, wilde naar eigen zeggen niet al die schade veroorzaken. "Ik ben ontploft, het was me plots allemaal te veel."


Zijn advocaat vraagt de opschorting, waarbij de schuld bewezen is, maar er geen straf volgt. Vonnis op 20 februari. (VHS)