Milde straf voor drughandel

Negen maanden cel, een voorwaardelijke boete van 6.000 euro en 1.000 euro verbeurd verklaard. Dat kreeg de voormalige zaakvoerder van skateshops Five-O in Roeselare voor zijn aandeel in een drughandel. Andere dealers liepen zwaardere straffen tot dertig maanden op.

Skatepark en -shop Zumiez in Wevelgem, skateshops Five-O in Roeselare en Skateboetiek in Kortrijk gingen begin 2013 failliet. De drugverslaving van de zaakvoerder bleek een belangrijke rol te spelen bij de ondergang. Hij joeg er zijn volledige vermogen, inclusief erfenis van zijn vader, door. Het faillissement zal voor Laurent H. (33) uit Kortrijk vermoedelijk de zwaarste straf zijn, want de rechter toonde genade. Enkel de periode die hij al in voorhechtenis zat, sprak de rechtbank effectief uit. Hij kon in april 2013 samen met Nederlander Michael L. (30) opgepakt worden na controle van hun wagen. De Nederlander leverde en hielp hem, net als Sauges D. (35) uit Kortrijk en M'hamed F. (61) uit Roeselare. Zij kregen zes tot vijftien maanden cel. De rechter verklaarde 12.000 euro verbeurd.


M'hamed F. hield er ook nog een alternatief circuit op na om de Roeselaarse regio te bevoorraden. Daarbij leverde Jurgen H. (43) uit Roeselare aan Geert V. (49) en Olivier C. (42) uit Roeselare, die doorverkocht aan M'hamed F. Geert V. kreeg 24 maanden cel, Jurgen H. 30 maanden, telkens de helft effectief, en 25.000 euro druggeld is verbeurd verklaard. (LSI)