Michiel en Tine laten Grand Bazaar over

KOPPEL OPENT VAKANTIEHUIS EN TRAITEURDIENST

Michiel Joye laat zijn zaak over aan Hannes Cappelle.
Foto JBOR Michiel Joye laat zijn zaak over aan Hannes Cappelle.
Michiel Joye en Tine Dewandel nemen vanavond definitief afscheid van Grand Bazaar - Bar Dansant et Restaurant. Na zeven jaar geven ze de fakkel door aan Stadenaar Hannes Cappelle, die er een trendy zaak van wil maken. Het koppel gaat nu in Moorslede een boerderij met vakantiehuis en traiteurdienst openen.

In 2009 opende Michiel Joye Grand Bazaar Club in een deel van het leegstaande GB-gebouw in de Zuidstraat. Een jaar later stapte zijn echtgenote Tine De Wandel, op dat moment nog zaakvoerster van restaurant Bistro Novo in de Hugo Verrieststraat, in de zaak en werd de club omgeturnd tot Grand Bazaar - Bar Dansant et Restaurant. Grand Bazaar was de voorbije jaren een unicum in de Roeselaarse horeca. Ook al omdat Michiel en Tine de pop-upconcepten Grand Canal en Supermarché lanceerden.

Vlees van eigen kweek

"Maar het is tijd voor iets nieuws", vindt Michiel. "We hebben in Moorslede ondertussen traiteurdienst Madame Cocotte gelanceerd. We werken met vlees van eigen kweek. We kochten namelijk een boerderij en ik volg ook een landbouwopleiding. Ik ga tegenwoordig dus door het leven als Boer Joye", lacht Michiel. "Daarnaast zijn we ook een vakantiehoeve met gastentafel aan het opstarten. Maar we zullen Grand Bazaar toch wel missen. Vooral het spontane sociale contact."

Trendy en sexy

Grand Bazaar wordt overgenomen door Stadenaar Hannes Cappelle, die de zaak in het weekend van 4, 5 en 6 september heropent. "Ik keer terug naar de roots van Grand Bazaar. Zelf heb ik goeie herinneringen aan Grand Bazaar Club en toen ik hoorde dat de zaak over te nemen was, heb ik onmiddellijk toegehapt. Het is een fantastisch pand, dat ik graag opnieuw wil uitbouwen tot een leuke nightlifebar. Grand Bazaar moet weer een toffe bar worden met goeie muziek die zich leent tot een danspasje, maar waar ook een gezellige babbel mogelijk is. Ik richt me op een iets ouder publiek omdat ik vaak hoor dat twintigplussers hun gading niet meer vinden in Roeselare. Daarom zal Grand Bazaar 18+ zal zijn. Ook gaan we voor een trendy, sexy, casual sfeertje."

Vip-ruimte

Voor de heropening wordt Grand Bazaar opgefrist en krijgt de zaak zelfs een vip-ruimte. "Die komt op een verhoogje achter de dj en kan afgesloten worden. De ruimte krijgt een eigen bar en sanitair en is bedoeld voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje. Er is plaats voor vijftig mensen. Grand Bazaar zal open zijn van donderdag tot en met zondag, telkens vanaf 18 uur. We starten 's avonds rustig, maar vanaf 22 uur zal de dj zijn ding doen. Ik stel de zaak ook ter beschikking voor personeelsfeesten, demonstraties,... en dit van maandag tot donderdag."