Medewerkers van Rumbeeks containerpark zouden jarenlang waardevolle spullen hebben doorverkocht: twee geschorst en een ontslagen

Een archiefbeeld van het Rumbeekse containerpark.
Jos Bogaerts Een archiefbeeld van het Rumbeekse containerpark.
Vermoedelijk nog voor het eind van de maand weten drie medewerkers van het containerpark in Rumbeke, waaronder de ploegbaas, of ze ontslagen worden. Ze zouden jarenlang waardevolle spullen die in het containerpark waren gedumpt hebben doorverkocht.

De zaak ging aan het rollen toen het stadsbestuur van Roeselare voor de zomer een anonieme klacht kreeg over onregelmatigheden op het recyclagepark in Rumbeke. Die klacht kwam uit de entourage van het park zelf. “Uiteindelijk is de melder ook naar de politie gestapt”, weet schepen van Personeel Henk Kindt (SP.A & de Vernieuwers). De politie zou de activiteiten van de drie medewerkers daarop enkele weken discreet geobserveerd hebben. Dat leverde voldoende bezwarende elementen op.

Een archiefbeeld van het Rumbeekse containerpark.
Jos Bogaerts Een archiefbeeld van het Rumbeekse containerpark.

Tuchtonderzoek loopt

“Omdat we ons als stadsbestuur burgerlijke partij hebben gesteld, kon onze raadsman een maand geleden het dossier inkijken”, zegt Kindt. “Het leerde ons dat de feiten zwaar genoeg zijn om onmiddellijk actie te ondernemen. Twee vastbenoemde medewerkers werden preventief geschorst. Een derde, die een contract had van bepaalde duur, werd op staande voet ontslagen. We zijn ook meteen met een tuchtonderzoek gestart. Vermoedelijk wordt dat tegen het eind van deze maand afgerond. De algemeen directeur van de stad zal beslissen over het lot van de twee vastbenoemde medewerkers.”

Nieuwe gezichten

Het uitvallen van drie medewerkers op een klein recyclagepark heeft uiteraard gevolgen voor de werking. “We hebben al enkele tijdelijke werknemers en jobstudenten ingeschakeld om de dienstverlening te blijven garanderen”, besluit schepen Kindt. “De resterende vaste krachten steken dan weer een tandje bij. De bezoeker mag in principe weinig of niks merken van de plotse verschuivingen. Er loopt op dit moment trouwens een wervingscampagne om nieuwe medewerkers te vinden voor het containerpark in Rumbeke.”
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois staen

  Ik zie daar geen probleem in , als er nog bruikbare spullen inzitten ,mogen ze die van mij verkopen ( of mag alleen hun baas of de schepen dat ? ) De container raakt minder snel vol, minder wordt weggegooid etc . en kost minder aan de gemeente ,containers laten afvoeren kost nu eenmaal veel geld.

 • Marcel Bontinck

  Deze mensen benadelen wel degelijk de burger,de opbrengst van die goederen komt de recyclagedienst te goede zo verkleinen de tekorten die door de balastingbetaler moeten bijgepast worden.

 • Bert Zonneveld

  Nu zullen de medewerkers van het containerpark echt geen topsalaris hebben en doen ze naar mijn idee niets verkeerd. De mensen doen afstand van zaken die ze niet meer gebruiken en brengen dit dan naar het containerpark. Als er dan iets bruikbaars bij zit dan zie ik het probleem niet dat de medewerkers daar een centje bijverdienen. Wie heeft daar last van? Hun baas of collega misschien die het ook wel wil doen maar niet durft? Maak er eventueel afspraken over maar ga geen mensen ontslaan.

 • raf janssens

  Dat noemt men toch circulaire economie: hergebruiken wat een ander weggegooid heeft.

 • Jos Engels

  Als die mensen niemand benadelen is er niets fout.Zou er iemand jaloers zijn of een kleine afrekening met een van de werknemers?