Mario en Laurent nemen deel aan Runball Rally: overdag cruisen in peperdure wagen en ’s avonds genieten van exclusieve feestjes

Mario Descamps en Laurent Monsieurs nemen met hun Mercedes  C63S AMG deel aan de Runball Rally van Vlissingen naar Marbella.
Joke Couvreur Mario Descamps en Laurent Monsieurs nemen met hun Mercedes C63S AMG deel aan de Runball Rally van Vlissingen naar Marbella.
Roeselarenaar Mario Descamps (51) en Laurent Monsieurs (27) uit Emelgem nemen vanaf 8 juni deel aan de Runball Rally, een exclusieve rally voor luxewagens. In een week zullen ze met hun Mercedes C63S AMG Europa doorkruisen, van het Nederlandse Vlissingen naar het Spaanse Marbella. “Voor autofanaten wordt het echt niet beter dan dit”, glunderen Mario en Laurent.

Vlissingen, Bazel, Modena, Firenze, Saint-Tropez, Montpellier, Valencia, Madrid en Marbella. Dat zijn de steden waar de Runball Rally Mario en Laurent tussen 8 en 15 juni naartoe brengt. “De Runball Rally mag je een beetje vergelijken met de Gumball 3000”, vertelt Laurent. “Jaarlijks trekken vijftig exclusieve wagens, waarvan het prijskaartje zelden onder de honderdduizend euro ligt, dwars door Europa.” 

“We zijn beiden enorme liefhebbers van snelle en exclusieve wagens en leerden elkaar zo kennen”, pikt Mario in. “We kwamen samen op het idee om deel te nemen aan de Runball Rally. Deelnemen kost echter drieduizend euro. Maar aangezien de deelnameprijs elk jaar blijft stijgen, wilden we niet langer wachten. We sprokkelden wat sponsors bijeen en op 8 juni staan we aan de start. Dit wordt de mooiste ervaring van ons leven.”

Genieten onderweg

Tussen de Porsches, Ferrari ’s, Lamborghini’s zal ook de Mercedes C63S AMG van Mario en Laurent niet misstaan. “Maar wees maar zeker dat we zullen staan kwijlen bij al die andere wagens”, lacht Laurent. “Dat is ook voor een stuk het verhaal van de Runball Rally. Zowel onderweg als in de steden waar we overnachten, brengt het evenement telkens heel wat autoliefhebbers op de been. Voor ons was de keuze qua auto trouwens snel gemaakt Ik ben autodealer en verkoop veel AMG’s. We zijn goed voorbereid en nemen genoeg wisselstukken mee. Autopech mag niet het einde van de rally betekenen voor ons. De eerste rit wordt een etappe van achthonderd kilometer. Daarna krijgen we gemiddeld zeshonderd kilometer per dag voorgeschoteld. Heel intensief dus. Mario en ik zijn beiden wel gewoon om lange afstanden af te leggen, maar we gaan elk om beurt een etappe rijden. Zo kunnen we ook genieten van de landschappen en de avondlijke exclusieve feestjes, want die horen er ook bij.” 

“De Runball Rally is geen wedstrijd, geen race”, verzekert Mario. “Er zit natuurlijk wel iets van competitie in, maar vaak rijden de deelnemers in colonne van checkpoint naar checkpoint. Het is al zeker niet de bedoeling de auto kapot te rijden of ons rijbewijs kwijt te spelen. We willen vooral genieten.”

Wie de avonturen van Mario en Laurent wil volgen, kan terecht op de Facebookpagina ‘runball team – lmmotors’.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.