Man verkocht wagen na eerste veroordeling en gaf rijbewijs af aan advocaat

politierechtbank Kortrijk
Hans Verbeke politierechtbank Kortrijk
De politierechter in Kortrijk was niet mals voor een man die in Roeselare onder invloed van alcohol op een verkeerseiland was gereden en vluchtmisdrijf had gepleegd. D. kreeg zes maanden rijverbod en een boete van 2.800 euro.

Op de hoek van de Meensesteenweg en de Westlaan in Roeselare verloor D. op 12 november 2018 de controle over zijn stuur. Hij belandde met zijn wagen op een verkeerseiland en veroorzaakte zo nogal wat schade. Nadien sloeg hij op de vlucht. De politie kon hem echter snel vatten. De man bleek onder invloed van alcohol. Vorig jaar werd hij ook al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten. “Mijn cliënt is na de dood van zijn echtgenote, enkele jaren geleden, in een depressie gesukkeld”, sprak zijn advocaat. “HIj kampt met een bipolaire stoornis. Na zijn eerste inbreuk liet hij zich vrijwillig maandenlang opnemen om begeleiding te krijgen. Helaas is hij nadien hervallen. In die periode is hij letterlijk uit de bocht gegaan.”

Diepe schaamte

Na zijn eerste veroordeling verkocht D. zijn wagen. “Hij gaf me ook zijn rijbewijs en is dat sindsdien niet meer komen ophalen”, zegt zijn advocaat. D. zelf betuigde zijn spijt. “Ik besef dat ik veel mensen pijn heb gedaan met mijn gedrag. Ook tegenover de maatschappij schaam ik me diep. U kunt er van op aan dat u mij hier nooit meer zult zien”, sprak hij tot de rechter. Die veroordeelde de man tot zes maanden rijverbod, waarvan twee met uitstel en een effectieve boete van 2.800 euro. Als hij zijn rijbewijs terug wil, moet D. opnieuw slagen voor het theoretisch en het praktisch rijexamen. Hij moet ook medische en psychologische proeven ondergaan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.