Man sterft op straat na zware ruzie, enkele verdachten opgepakt

Op vraag van het parket werd ter plaatse grondig sporenonderzoek verricht, onder meer op een fiets die toebehoort aan één van de betrokkenen van het incident.
Hans Verbeke Op vraag van het parket werd ter plaatse grondig sporenonderzoek verricht, onder meer op een fiets die toebehoort aan één van de betrokkenen van het incident.
In Roeselare is dinsdagavond een man om het leven gekomen. Naar verluidt, gebeurde dat tijdens een hevige ruzie. Het parket wil voorlopig enkel kwijt dat het ‘om een ernstig incident gaat’.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De feiten deden zich voor rond half negen op het kruispunt van de Weststraat met de Sint-Sebastiaanstraat in Roeselare. In de buurt valt te vernemen dat het daar tot een zware woordenwisseling kwam tussen een groepje mensen. De situatie escaleerde zodanig dat één iemand plots zieltogend in het midden van de straat lag. Hoe het slachtoffer precies verwond werd, is dinsdagavond laat nog niet bekend. Allicht werd een schot gelost. De hulpdiensten snelden ter plaatse maar reanimatie kon niet meer baten. De brandweer plaatste een tent boven het stoffelijk overschot. Wat verderop werd een zeil gelegd op een fiets die op het voetpad lag. Het zeil moest de tweewieler beschermen tegen de regen en vermijden dat mogelijk nuttige sporen verloren zouden gaan. Het parket stapte ter plaatse af om vaststellingen te doen. De politie pakte enkele verdachten op en bracht hen weg voor ondervraging.

Emotionele taferelen

Een tijd na de feiten arriveerden een zus en de moeder van het slachtoffer ter plaatse. Dat leidde tot emotionele taferelen en geschreeuw op straat. Beiden werden opgevangen door de politie en na een tijdje naar het commissariaat gebracht, waar zorgverleners zich verder over hen ontfermden. Een jongeman die helemaal van de kaart was, wou in gebroken Nederlands alleen kwijt dat de broer van zijn vriend neergeschoten was. Daarna maakte hij zich uit de voeten.

Hulpverleners snelden nog ter plaatse maar reanimatie mocht niet meer baten.
Hans Verbeke Hulpverleners snelden nog ter plaatse maar reanimatie mocht niet meer baten.
Op vraag van het parket werd ter plaatse een grondig sporenonderzoek gevoerd.
Hans Verbeke Op vraag van het parket werd ter plaatse een grondig sporenonderzoek gevoerd.
De brandweer plaatste een tent boven het stoffelijk overschot van het slachtoffer dat op straat stierf.
Hans Verbeke De brandweer plaatste een tent boven het stoffelijk overschot van het slachtoffer dat op straat stierf.
Op vraag van het parket werd ter plaatse grondig sporenonderzoek verricht.
Hans Verbeke Op vraag van het parket werd ter plaatse grondig sporenonderzoek verricht.