Man (26) krijgt werkstraf van 300 uur in beroep voor drugshandel

Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.
Een 26-jarige man uit Roeselare heeft in het Gentse hof van beroep een werkstraf van 300 uur gekregen voor xtc- en cannabishandel. Een bevestiging van straf. Er werd ook een bedrag  verbeurd verklaard van 8.000 euro.

De jongeman liep tegen de lamp in het kader van een internationaal drugsonderzoek. De drugs werden via een koerier geleverd bij de beklaagde uit Roeselare. De twintiger kreeg in eerste aanleg een werkstraf van 300 uur opgelegd en een verbeurdverklaring van 12.000 euro. “Mijn cliënt had een zware drugsproblematiek en de leider van de bende zag hem als een gemakkelijk doelwit”, pleitte zijn advocaat die de opschorting vroeg. “Die bladzijde is volledig omgedraaid voor hem. Hij is clean.”

Samen met zijn kompaan verhandelden ze in totaal 8 kilogram cannabis en ook xtc-pillen. “Als ik acht kilo cannabis zie staan, dan denk ik toch niet aan een opschorting”, zei de procureur-generaal in beroep. “Weet je hoeveel joints dat zijn? 12.300! Ik vorder tenminste een bevestiging van straf, een werkstraf van 300 uur.” De twintiger kreeg het laatste woord in beroep. “Ik heb enorm veel spijt”, verklaarde hij met tranen in de ogen. “Ik heb foute beslissingen genomen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.