Lusters in inkom ARhus bestaan uit 5.200 gevouwen blaadjes papier

Origamikunstenaar Broos Vyncke en Marlies Dorme van Freinetschool De Bonte Specht bij de lusters, die voortaan de inkom van ARhus sieren.
Joke Couvreur Origamikunstenaar Broos Vyncke en Marlies Dorme van Freinetschool De Bonte Specht bij de lusters, die voortaan de inkom van ARhus sieren.
ARhus heeft er een kunstige attractie bij. Kunstenaar Broos Vyncke heeft twee gigantische lusters, gemaakt van origami, opgehangen in de inkomhal van het kenniscentrum op De Munt. 

Het gaat om een project dat Broos realiseerde samen met de leerlingen van Freinetschool De Bonte Specht. “Ik ontdekte Broos’ origamikunst via een expo in het Mango Café. Het leek me wel leuk om iets gelijkaardigs te doen met de kinderen op school”, vertelt juf Marlies Dorme. “Ik contacteerde Broos en hij zag het onmiddellijk zitten om enkele workshops te geven. De kinderen leerden hoe ze één elementje moesten vouwen voor de lusters en al snel waren heel de school en zelfs de ouders in de ban van origami. Het eindresultaat is een duurzaam project geworden. De lusters zijn gemaakt van oude fietswielen en kladpapier uit de klas.”

“In totaal waren er 5.200 gevouwen elementjes nodig om de lusters te maken”, weet Broos. “Ik ben eigenlijk leraar van opleiding, dus via dit project kon ik me helemaal uitleven met de kinderen. Na een telefoontje kregen we de toestemming om de lusters in ARhus op te hangen. Ze blijven sowieso heel de zomer hangen en verhuizen  nadien mogelijk naar De Bonte Specht.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.