Lost hondenloopweide sluikstortprobleem op?

Deze berg afval groeide de voorbije dagen gestaag aan op de Dwarsweg.
Joke Couvreur Deze berg afval groeide de voorbije dagen gestaag aan op de Dwarsweg.
Voor de zoveelste keer op rij is het stukje grond van het Vlaamse Gewest aan de spoorwegbrug op de Dwarsweg herschapen tot een sluikstort. Voor schepen Marc Vanwalleghem (CD&V) is de maat vol. Samen met het gemeentebestuur van Hooglede en het Vlaamse Gewest werkt hij aan een oplossing.

Zwerfvuil aan de spoorwegbrug in de Dwarsweg is al een oud zeer. Deze keer liggen er onder andere een zetel, een televisie, boxen van een stereo-installatie, zakken vol afval,... “Het is een tijdje goed gegaan, maar sinds vorige week is het weer prijs”, zucht schepen Vanwalleghem. “De berg is sindsdien alleen maar aangegroeid. De plek, een stukje grond dat eigendom is van het Gewest, is door ons gekend. Het is er vrij afgelegen, er is geen sociale controle en het wordt ook wel eens een vrijershoekje genoemd. Het Gewest heeft er onlangs bermmaaisel achtergelaten en we vermoeden dat dit de oorzaak is. Vuil trekt vuil aan, maar situaties als dit kunnen niet.”

Roeselare, Hooglede en het Vlaamse Gewest willen komaf maken sluikstorten op de Dwarsweg.
Joke Couvreur Roeselare, Hooglede en het Vlaamse Gewest willen komaf maken sluikstorten op de Dwarsweg.

Vaak wordt sluikstort zo snel mogelijk weggehaald door de stadsdiensten. Deze keer niet. “Een experiment”, legt de schepen uit. “We laten alles liggen en wachten af wat er gebeurt.” Zal het besef groeien dat dit niet kan? Maar de schepen neemt ook verdere stappen. “Over twee weken zitten we samen met zowel het Vlaams Gewest als de gemeente Hooglede, want dit lapje grond ligt echt op de grens. Die afspraak lag trouwens al vast voor er sprake was het nieuwe sluikstort. We willen definitief een einde maken aan het sluikstortprobleem. Ik denk aan een hondenloopweide en het plaatsen van enkele banken. Dat zal leiden tot meer sociale controle en moet sluikstorters afschrikken.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Vander Putten

    Sociale controle? Dat de bevoegde instanties eerst eens doen waarvoor ze betaald worden vooraleer steeds eerst te rekenen op de vrijwilliger verdorie.

  • Ketels Michele

    plaats een camera