Lokale Helden, skatecontest, Hooverphonic en Roeselaarse verenigingen openen Trax

Hooverphonic is de topper van het openingsweekend.
BELGA Hooverphonic is de topper van het openingsweekend.
Trax wordt vrijdagavond 26 april officieel geopend. Maar heel het weekend wordt de nieuwe culturele hotspot in de kijker gezet met tal van activiteiten.

Op vrijdagavond 26 april wordt de vierde editie van Poppunt ’s Lokale Helden aan de opening gekoppeld. Zo’n 500 organisatoren geven 800 lokale artiesten een podium in 175 Vlaamse steden en gemeenten. In Roeselare werd het gratis programma samengesteld in samenwerking met Dansende Beveren. De avond wordt om 20 uur geopend door Hyde The Jekyll. Vervolgens treden Onset (20.45 uur), Blain (21.35 uur), Lost Baron (22.30 uur) en Idiots (23.30 uur) op. Als afsluiter is er om 00.30 uur een dj-set door Dansende Beren.

Skaten

Op zaterdag is het Trax skatepark vanaf 10 uur de plek bij uitstek. In samenwerking met Pelzen en NORTH streetwear vindt de Skate Locos-contest er plaats. Die staat synoniem met drie wedstrijden in één dag voor local riders, non-sponsored global riders en sponsored global riders. ’s Avonds wordt de polyvalente zaal voor het eerst benut voor enkele staande concert. Om 20 uur geeft SX het beste van zichzelf, gevolgd door Hooverphonic om 21.30 uur. De avond wordt om 23 uur afgesloten door de Roeselare All Stars zijnde Nadiem Shah, Monsieur Mathieu & Dj Tim. Deze concerten zijn echter al uitverkocht.

Familiespellendag

Op zondag 28 april tot slot zwaait Trax de deuren opnieuw open vanaf 13 uur. Spellenclub Roeselare vzw organiseert er tussen 13 en 18 uur een familiespellendag. Om 14 uur is het tijd voor Trax goes ‘RSL Zingt’. De Organ Association Adriaen Willaert laat je kennismaken met een uniek orgel en met oude volksliedjes. Nog om 14 uur start Trax in ‘Harmony’. De vier Roeselaarse harmonieën creëren een uniek moment: 140 muzikanten trekken vanaf de Grote Markt al musicerend door de stad richting TRAX-site waar ze samen 3 ‘RSL nummers’ spelen. Ze worden rond 14.30 uur op Trax verwacht. Al even uniek is het concert ‘Trax in Koor’ om 15.15 uur. Hiervoor verenigt de Roeselaarse koorwereld zich rond een hedendaags luisterprogramma.

Doorlopend kan je ook in de Trax Verteltent terecht voor Trax verhalen door Wonderling Verteltheater Als afsluiter van het feestweekend laat de Rumbeekse Bigband zich om 17 uur horen met het bigband concert Trax ‘will entertain you’. Meer op www.traxroeselare.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.