Lokaalmarkt weert plastic zakken

RV
Vanaf 1 juni weert Lokaalmarkt Roeselare plastic zakken. “We hebben altijd al heel milieubewust gewerkt”, vertelt Melanie Vanstaen van Lokaalmarkt. “Onze boeren dragen zorg voor de natuur en onze producten komen van dichtbij. Zo sparen we veel kilometers en dus ook veel uitlaatgassen uit.” 

Om ook het gebruik van plastic zo veel mogelijk te beperken, doet Lokaalmarkt al grote inspanningen. “Je vindt bij ons geen voorverpakte producten, onze groenten en fruit liggen los in bakken, onze vleeswaren zitten niet in een harde plastic en ons bestek, dat klanten gebruiken om ter plaatse een hapje te eten, wassen we nadien gewoon af”, weet Melanie. 

Maar vanaf 1 juni gaat Lokaalmarkt, die je wekelijks op vrijdag kunt bezoeken in de ontwijde Sint-Amandskerk, nog een stap verder. De markt bant dan ook plastic zakken. Ze worden vervangen door bioplastic zakjes. Die zijn afkomstig van hernieuwbare grondstoffen en volledig composteerbaar. “Natuurlijk is het nog beter als mensen zelf een herbruikbare zak van thuis meebrengen”, besluit Vanstaen. “Nu komen al veel mensen met een herbruikbare tas naar de markt, maar we doen graag een oproep naar al onze klanten. Zo pakken we samen het milieuprobleem aan.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.