Leren dansen in het middelbaar

MSKA EN HYPNOSIS DANCE ACADEMY LANCEREN NIEUWE OPLEIDING

MSKA-directeurs Lieselot Vermeeren, Fangio Hoorelbeke en Joeri Manhout en artistiek directeur van de Hypnosis Dance Academy Steve Burggraeve lanceren samen de nieuwe opleiding De Dansacademie.
Foto Couvreur MSKA-directeurs Lieselot Vermeeren, Fangio Hoorelbeke en Joeri Manhout en artistiek directeur van de Hypnosis Dance Academy Steve Burggraeve lanceren samen de nieuwe opleiding De Dansacademie.
MSKA Roeselare en Hypnosis Dance Academy lanceren op 1 september 2018 een nieuwe middelbare opleiding: De Dansacademie. Naast je gekozen ASO/TSO/BSO-opleiding krijg je ook twaalf uur dans per week. Er is plaats voor 25 leerlingen per graad, die via audities uitgekozen worden.

Steve Burggraeve kreeg het idee voor De Dansacademie twee jaar geleden na het zien van een film. "Het Amerikaanse schoolsysteem heeft niet alleen aandacht voor theorie, maar ook voor de talenten van de jongeren. Ze doen aan cheerleading, sport, volgen piano- of zangles,... Bij ons is kiezen eerder verliezen. Ofwel ga je voor een degelijke basisopleiding, ofwel volg je je talent, maar dat gaat vaak ten koste van een stevige basis."


Burggraeve is artistiek directeur van de Hypnosis Dance Academy en dokterde een concept uit waarbij school en talent perfect samengaan. Hij klopte met zijn idee aan bij MSKA Roeselare. "De voorbije jaren hebben we ons op de kaart gezet als sportieve school met verschillende initiatieven, zoals de voetbalacademie en wielrennen op school", legt directeur Joeri Manhout uit. "De Dansacademie past perfect binnen dit plaatje."

12 uur dansles

De Dansacademie moet een hiaat in het middelbaar vullen. "Het wordt geen kunst- of sportopleiding, maar we voegen dans toe aan elke secundaire opleiding, ASO, TSO of BSO", verzekert Steve. "Na de derde graad kun je ook verder studeren, de arbeidsmarkt verkennen of deelnemen aan castings, audities,... Omdat we ervan overtuigd zijn dat er zelfs vanuit Limburg interesse zal zijn, bieden we ook internaat aan. Onze dansers zullen twaalf uur dans per week krijgen, zes tijdens en zes na de lesuren, in de dansstudio's van Hypnosis Dance Academy. Zo worden ze opgeleid tot allround dansers. We besteden evenveel aandacht aan klassieke dansen als aan commerciële stijlen, gaande van showjazz tot hiphop. Voor elke leerling werken we een individueel programma uit, zodat ze hun eigen stijl kunnen ontwikkelen. We garanderen ook podiumkansen en castings en de combinatie met een dansteam kan."

Docenten

Op 1 september 2018 starten de eerste en tweede graad. Per graad zijn 25 leerlingen toegelaten. Die worden geselecteerd tijdens audities op 3 maart en 19 mei. De gelukkigen zullen les krijgen van gevestigde docenten als Steeve Austin, gekend van So You Think You Can Dance, Nathalie De Bruyn, choreografe van het Witte Paard en wereldkampioen hiphop Azzedine Banzaza,... Op 7 februari vind er een infoavond plaats, maar je vindt ook al info op facebook.com/dansacademie.