Leidingwater minder verontreinigd, wel nog kookadvies

iStock
De spoelacties die De Watergroep uitvoert aan de waterleiding in een deel van de Beversesteenweg en de Koning Leopold III-laan, in Het Speelgoed en de Rozendaalstraat hebben effect.

Eerder deze week kregen de bewoners er te horen dat het water uit de kraan niet aan de normen voldeed en daarom ondrinkbaar was verklaard. “De microbiologische kwaliteit van het leidingwater is sterk verbeterd”, zegt Raissa Verstrynge, woordvoerder van De Watergroep. “Na overleg met de bevoegde diensten Volksgezondheid en Leefmilieu van de Vlaamse Overheid is dan ook beslist om over te schakelen naar kookadvies. In afwachting van de resultaten van verder onderzoek vragen wij de betrokkenen uit voorzorg het leidingwater vijf minuten te koken vooraleer ze het opdrinken, gebruiken voor het bereiden van drank en voedsel, het wassen van groenen en fruit, het reinigen van open wonden en het poetsen van de tanden. Zodra het leidingwater terug voldoet aan alle normen, brengen we de betrokkenen op de hoogte.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.