Leerlingen Vikingschool leren circuskunsten: van jongleren tot over een kabel wandelen

De lerlingen van de Spanjeschool zijn volop aan het oefenen om straks groots uit te pakken.
RV De lerlingen van de Spanjeschool zijn volop aan het oefenen om straks groots uit te pakken.

De Vikingschool is in de ban van het circus. Maandagavond trekken enkele sterke papa’s, brandweerlieden en de mensen van evenementenbureau Avanco op het veld naast de school in de Groenestraat een heuse circustent op. “Vrijdag en zaterdag voeren we een circusvoorstelling op”, legt directeur Lieve Lema uit. “Begin maart kwamen de mensen van Avanco een introductieshow geven om de kinderen zin te doen krijgen om zelf aan de slag te gaan. Ondertussen zijn de leerlingen al enkele maanden aan het oefenen om allerlei circusacts onder de knie te krijgen. Ze leerden jongleren, borden draaiende houden, allerlei kunstjes met de diabolo, op een ton of op een bal lopen, het evenwicht bewaren op een kabel, op stelten lopen,... De kleuters oefenen kunstjes, die ze als circusdieren uitvoeren, en er zijn ook goochelaars en een fanfare van de partij. De leerkrachten brengen een verrassingsact en de apotheose wordt door Avanco verzorgd. De circusdirecteurs en de clowntjes zullen alle acts aan elkaar praten.” 

Vrijdag is er algemene repetitie met in het publiek de kinderen van De Hagewinde en de bewoners van rusthuis Westerlinde. Wie de circusshow wil bijwonen, is vrijdag om 18 uur of zaterdag om 14 of 17 uur welkom in de Vikingschool. Tickets kosten acht euro voor volwassenen en zes euro voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.