Laatste wens Emma vervuld: bomvol TRAX viert haar 21ste verjaardag

Philippe Missiaen (links) en Mieke Vanlerberghe (midden) eerden hun dochter Emma met een straffe fuif voor haar 21se verjaardag.
Joke Couvreur Philippe Missiaen (links) en Mieke Vanlerberghe (midden) eerden hun dochter Emma met een straffe fuif voor haar 21se verjaardag.
Zaterdagavond organiseerden de ouders van de overleden Emma in TRAX alsnog een verjaardagsfuif voor hun dochter. De zaal barstte haast uit haar voegen. De opbrengst van Em’s 21 gaat in het kader van de Warmste Week naar Make-a-Wish, het goede doel dat Emma in 2016 de kans had gegeven om op Tomorrowland Dimitri Vegas te ontmoeten en waarvoor ze vorig jaar nog een snoepjesverkoop opzette. 

Emma Degryse zou op 6 november 21 geworden zijn. Helaas overleed ze op 16 oktober 2018 aan een hersentumor. Net voor ze insliep, zei ze nog tegen haar ouders, Mieke Vanlerberghe en Philippe Missiaen, dat ze haar 21ste verjaardag niet mochten vergeten. Het koppel wou dan ook Emma die stevige fuif geven waar ze al zo lang van droomde. Mieke en Philippe strikten DJ Vincent, Yves Deruyter, Sven Lanvin en Peter Hoogland en de kaartjes vlogen de voorbije weken de deur uit. Emma’s 21ste verjaardag werd gevierd door zo’n 800 personen. Aan het begin van de fuif nam burgemeester Kris Declercq (CD&V), samen met Mieke, Philippe en broer Emile op het podium, even het woord namens de familie. “Vandaag is jouw feest Emma. Toen Mieke me een tijdje geleden vroeg om kort een woordje te zeggen vanavond heb ik geaarzeld. Vandaag moet een groot feest zijn, jouw 21se verjaardag en dus ‘dulle’ ambiance. Een speech door de burgemeester is totaal niet typisch Emma. Maar we hadden je allemaal zo graag nog eens vastgepakt Emma, die glinstering in je ogen gezien, je gefeliciteerd met je verjaardag en je gezegd dat je moest leven, elke dag. Maar we zijn hier vandaag samen omdat jij het wil en we pakken mekaar vast in de herfstzon. Omdat je altijd iemand van ons zal zijn, we blijven een team. Het doet heel veel deugd aan Emma’s familie dat jullie hier allemaal zijn en als we applaudisseren, dan doen we dit niet enkel voor hen, maar vooral voor Emma.” 

 Emma Degryse overleed op 16 oktober vorig jaar aan een hersentumor.
RV Emma Degryse overleed op 16 oktober vorig jaar aan een hersentumor.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ROGER VANDEPUTTE

    Hartverwarmend!!