Koperdieven riskeren tot 37 maanden cel

Rechtbank Kortrijk
Alexander Haezebrouck Rechtbank Kortrijk
Drie dieven van Roemeense afkomst riskeren tot 37 maanden cel voor koperdiefstallen bij grote bedrijven in West-Vlaanderen. Zo sloegen ze onder andere toe bij nv Soubry in Roeselare. Twee van hen ontkennen iets met de diefstallen te maken te hebben. 

De drie koperdieven sloegen telkens toe bij grote bedrijven in West-Vlaanderen en gingen met vier kilometer koperdraad aan de haal. Twee van hen werden betrapt toen ze probeerden in te breken bij Lannoo in Harelbeke op 26 januari. Toen de politie hen tegenhield, hadden ze een breekmes op zak en hingen er resten van struikgewas op hun kledij. Bij Lannoo was de omheining stuk gesneden. Beiden legden een ongeloofwaardige verklaring af bij de politie. Een andere beklaagde werd op 5 april betrapt toen hij probeerde in te breken bij Mc Bride in Ieper. Gsm-onderzoek wees uit dat de beklaagden op plaatsen geweest waren waar ook al koper werd gestolen. De beklaagden gingen telkens daags nadien langs bij schroothandelaars in Lichtervelde en Ieper. Daar gingen ze het koper verkopen. Twee van hen ontkennen iets te maken te hebben met de hele zaak, een andere bekent enkele feiten. De drie Roemenen zitten ondertussen al bijna een jaar in voorhechtenis. Naast de celstraffen riskeren ze ook nog een boete van 1.200 euro. Vonnis op 16 december. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.