KOERS lanceert zoektocht voor jongeren door museum

 Elke Weylandt test het nieuwe gezinspakket samen met zoon Loïc en dochter Aurélie.
Joke Couvreur Elke Weylandt test het nieuwe gezinspakket samen met zoon Loïc en dochter Aurélie.
Met de krokusvakantie in het verschiet lanceert KOERS. Museum van de Wielersport een nieuw gezinspakket: Roadbook. Hiermee hoopt het kinderen tussen 6 en 12 jaar en hun (groot)ouders een wervelend museumbezoek te bezorgen.

Een museumbezoek met kinderen is niet altijd evident. Toch wil KOERS ook kinderen warm maken voor het wielrennen en hen samen met hun (groot)ouders een leuke ontdekkingstocht door het museum aanbieden. “We vinden het belangrijk dat KOERS kind- en gezinsvriendelijk is”, zegt schepen José Debels. “Daarom introduceren we nu het gezinspakket Roadbook. Met een boekje in de hand en een KOERSmusette zullen 6- tot 12-jarigen en hun familie zich geen seconde vervelen.” 

Vijftien etappes

In de musette, het bevoorradingstasje van de renners, steken stickervellen, bingokaarten, een boekje dat je op weg helpt om het museum te verkennen, een kleurpotlood met de regenboogkleuren en een postkaart. “Via vijftien etappes of belevingsopdrachten kunnen jong en oud samen op pad”, weet publiekswerker Silla Callewaert. “Families ontdekken hoeveel koers in hun dorp aanwezig is, kunnen hun eigen wielerbijnaam verzinnen, een fiets uit de negentiende eeuw testen, hun kennis van het wieleralfabet meten, het gewicht van verschillende fietskaders door de geschiedenis heen vergelijken, … Op het einde van het bezoek kunnen de kinderen de postkaart invullen. Wij versturen die naar de gewenste bestemmeling, die dan hopelijk ook eens langs komt om KOERS te ontdekken.”

Voor een KOERSmusette met het roadbook betaal je zeven euro. Je kunt het gezinspakket permanent gebruiken tijdens de openingsuren van KOERS en reserveren is niet nodig. Meer info op koersmuseum.be/nl/bezoek/met-kinderen/gezinspakketten.

 Elke Weylandt test het nieuwe gezinspakket samen met zoon Loïc en dochter Aurélie. Schepen Debels geeft een woordje uitleg.
Joke Couvreur Elke Weylandt test het nieuwe gezinspakket samen met zoon Loïc en dochter Aurélie. Schepen Debels geeft een woordje uitleg.
 Loïc en  Aurélie verkennen KOERS met het roadbook.
Joke Couvreur Loïc en Aurélie verkennen KOERS met het roadbook.
 Elke Weylandt test het nieuwe gezinspakket samen met zoon Loïc en dochter Aurélie.
Joke Couvreur Elke Weylandt test het nieuwe gezinspakket samen met zoon Loïc en dochter Aurélie.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.