Kleutertjes bekronen vriendschap met trouwring

Elias geeft zijn bruid Chloë na de ceremonie een dikke zoen.
Joke Couvreur Elias geeft zijn bruid Chloë na de ceremonie een dikke zoen.
Er hing gisteren liefde in de lucht in het Roeselaarse stadhuis. De tweede kleuterklas van de Beverse basisschool De Bever zakte met een huifkar af naar het centrum voor een dubbelhuwelijk.

Hun klasjesgenootjes Chloë Poelvoorde en Janne Droissart stapten respectievelijk in het huwelijksbootje met Elias Arteel en Ilean Claeys. De meisjes hadden voor de gelegenheid hun beste jurkjes aangetrokken en de jongens zaten strak in het pak. Schepen van Burgerlijke Stand, Marc Vanwalleghem (CD&V), loodste de jonge koppeltjes als ceremoniemeester door de plechtigheid.


"Hebben jullie goed geslapen? Niet te veel stress", opende hij. "Net terwijl er wat sneeuw naar beneden dwarrelt, zijn jullie hier bijeen om jullie vriendschap te bezegelen."

Ook Ilean en Janne bezegelden hun huwelijk met de woorden 'ik wil je vriendje zijn'.
Joke Couvreur Ook Ilean en Janne bezegelden hun huwelijk met de woorden 'ik wil je vriendje zijn'.

Dikke zoen

Gelach was er, vooral bij de grootouders, toen de schepen uit het burgerlijk wetboek citeerde dat de kindjes voortaan moeten samenwonen en de lusten en lasten van het huwelijk moeten dragen. Uiteindelijk zeiden beide koppeltjes volmondig ja tegen elkaar, tekenden ze de trouwakte, wisselden ze met de woorden 'ik wil je vriendje' zijn ringen uit en bezegelden ze hun huwelijk met een dikke knuffel en een zoen.


Na de plechtigheid was er in het stadhuis nog tijd voor een appelsapje en kregen alle kindjes een jojo met het logo van Stad Roeselare mee naar huis.


Vervolgens ging het opnieuw per huifkar richting Beveren, waar op school nog een receptie volgde. (CDR)