Kledingwinkel Just Fie op De Munt heeft ook bar

Sophie Decruy opent donderdag Just Fie.
Joke Couvreur Sophie Decruy opent donderdag Just Fie.
Met de opening van Just Fie op 14 februari realiseert Sophie Decruy (27) haar grote droom. Als locatie kiest ze, ondanks het feit dat de panden er moeilijk ingevuld raken, heel bewust voor De Munt. Om haar winkel te doen slagen, onderscheidt ze zich met onder meer een eigen collectie en een bar in de winkel.

“Ik ben gepassioneerd door mode en door shoppen. Ik ben gek op mooie outfits en kan uren op Pinterest leuke kledij zoeken”, opent Sophie. Niet vreemd dan ook dat ze voor Valentijnsdag, het feest van de liefde, koos om haar eigen modezaak te openen. “Ik speelde al lang met het idee om een eigen winkel te openen”, gaat ze verder. “Naast m’n passie voor mode ga ik ook heel graag met mensen om. In een eigen winkel kan ik beide combineren door ervoor te zorgen dat iedereen, met of zonder aankoop, gelukkig naar buiten stapt. Aanvankelijk dacht ik aan een pop-up, een winkel die enkel in het weekend open zou zijn. Ook het idee van een online shop stak even de kop op. Maar hoe meer ik me informeerde, hoe meer ik me realiseerde dat fulltime een winkel runnen echt haalbaar was. De keuze was snel gemaakt want ik wil doen wat me gelukkig maakt.”

Fantastisch hoekpand

Sophie ging op zoek naar een pand. Hierbij had ze twee voorwaarden: er moest parking zijn vlakbij en de winkel moest in het centrum gelegen zijn. “Toen ik hier op De Munt kwam, was ik meteen verkocht. Ik kon hier een fantastisch hoekpand inpalmen met enorm veel etalagemogelijkheid, op amper enkele tientallen meters van de Ooststraat en met een ondergrondse parking. Bovendien was het pand nog niet afgewerkt, dus had ik alle vrijheid om het in te richten. Er staan inderdaad nog wel wat panden leeg op De Munt, maar ik geloof echt in deze plek. Het is een mooi plein, zeker dankzij de vergroening, en de zaken die er al gevestigd zijn hebben één voor één een meerwaarde voor Roeselare.”

Modeshow

De naam van de winkel, Just Fie, verklapt veel van het concept. “Ik kies elk item dat in de winkel hangt zelf en zou elk stuk ook zelf dragen. Daarbij let ik enorm op kwaliteit en betaalbaarheid”, vertelt Sophie. “Ook kies ik collecties die je nergens anders in Roeselare vindt en ik heb ook mijn eigen collectie, Just Fie. Die bestaat om te beginnen uit T-shirts, sweaters en hoodies, maar ik hoop die op termijn uit te breiden. Uniek is ook de bar in de winkel. Just Fie is geen café, maar voor de gezelligheid kan je hier gerust een koffie, een frisdrank of een Bellini drinken. Ideaal voor de mannen of voor vriendinnen die elkaar tijdens het shoppen tegen het lijf lopen. Tot slot wil ik maandelijks ook evenementjes organiseren: een modeshow, een ladies night of een brunch op zondag. Inspiratie genoeg.”

Just Fie is vanaf donderdag dagelijks open van 10 tot 18.30 uur, eenmaal per maand ook op zondag. Meer op justfie.be.

Sophie Decruy opent donderdag Just Fie.
Joke Couvreur Sophie Decruy opent donderdag Just Fie.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.