Kinderen met beperking genieten met volle teugen van G-sportkamp

De kinderen leven zich uit op het springkasteel.
Joke Couvreur De kinderen leven zich uit op het springkasteel.
Er ging deze week een uniek sportkamp door in de Beverse sporthal. Stad Roeselare organiseerde een G-sportkamp specifiek voor kinderen met een beperking. Tien kinderen met een mentale of lichamelijke beperking beleefden er de tijd van hun leven. 

“Het G-sportkamp is inderdaad geen evidentie om te organiseren, maar je krijgt er zoveel voldoening van”, vertelt verantwoordelijke Paya Vermeersch. “Zowel de kinderen als hun ouders zijn dolenthousiast. Voor de inschrijvingen stelden we geen enkele voorwaarde. Iedereen is welkom. Het resultaat is een heel gevarieerde groep. Vòòr het kamp werd samen met de ouders een medisch dossier opgesteld. Ook is er extra ondersteuning voorzien indien nodig. Zo heb ik een ergotherapeute in mijn team, een studente kinesitherapie, een leerkracht uit het bijzonder onderwijs en een leerkracht lichamelijke opvoeding. Samen zorgen we voor een sportaanbod op maat. We zijn deze week gaan zwemmen, er is gedanst en vandaag staat er een parcours met onder meer een springkasteel op het programma. We werken bovendien inclusief. De sporthal is deze week ook de uitvalsbasis voor een bewegingsweek en een aquakamp. We zorgen voor gezamenlijke activiteiten voor alle kinderen.”

Buitelen op het springkasteel.
Joke Couvreur Buitelen op het springkasteel.
Duimen in de lucht voor het leuke G-sportkamp.
Joke Couvreur Duimen in de lucht voor het leuke G-sportkamp.
De kinderen en begeleiders hebben de tijd van hun leven.
Joke Couvreur De kinderen en begeleiders hebben de tijd van hun leven.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.